Nekocon AMV-kilpailu 2021

Nekocon AMV-kilpailu 2021

Tervetuloa osallistumaan Nekocon 2021 AMV-kilpailuun!
Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@nekocon.fi.
 
Aikataulu
·        Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 30.4.2021
·        Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 21.6.2021 klo 23:59.
·        Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 22.6.-3.7.2021
·        Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 5.7.2021 mennessä.
·        Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 10.7.2021.
 
Perusasiat ja rajoitukset
Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä aasialaislähtöistä animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 21.6.2021 klo 23.59 mennessä. Finaalistriimiin osallistuminen on finalisteilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.
 
Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.
 
Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla aasialaislähtöisen animaation, pelien tai aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua.
 
Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.
 
Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä lähdemateriaalin tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin sisältyä kilpailussa näytettävään versioon.
 
Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.
 
Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Striimin sulavuuden takaamiseksi suosittelemme maksimissaan 30 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.
 
K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään minuutti (1:00) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).
 
Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään yhden (1) videon. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.
 
Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.
 
Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.
 
Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa
Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.
 
Esikarsinta ja tuomarointi
Ilmoittautumisen päätyttyä videot toimitetaan AMV-vastaavan päätöksestä anonyymisti tai nimellisesti tuomareille. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.
 
Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.
 
Tuomarit
Kilpailun tuomarit julkaistaan myöhemmin.
 
Palkinnot
Palkintoja on tarjolla useammilla eri perusteilla jopa seitsemässä eri kategoriassa!

Tuomaripalkinnot
·         Kilpailun paras video
·         Paras toiminta
·         Paras söpö
·         Paras juonenkäänne
·         Paras sinnikäs

Erikoispalkinnot
·         Yleisön suosikki
·         AMV.fi Teema: Paras Violetti

Tuomaripalkinnot

Kilpailun paras video
Pääpalkinto, jossa tyyli on vapaa. Tuomarit arvioivat videon kokonaisuutta ja etsivät videota, jossa kaikki toimii. Hio siis timanttinen videosi loppuun asti ennen kilpailuun lähettämistä, mutta muista jättää aikaa rendaukselle ja lataamiselle! Liitteitä suositellaan!
 
Paras toiminta
Lähetä kilpailuun perinteinen toimintapläjäys täynnä nopeita leikkauksia ja miekkataisteluja! Muista laastarit. Voit myös ajatella laatikon ulkopuolelta ja tehdä aivan uudenlaisen toimintavideon mistä vaan aiheesta: ruoanlaitosta, lautapeleistä tai hedelmäkoreista! Tärkeintä on menevä video, jossa flow pysyy elossa ja toimintaa riittää.
 
Paras söpö
UwU Editoisitko m-m-meille jonkin söpön videon? Pehmeitä värejä ja helliä tunteita. Videosi arvioidaan Nekoconin virallisella söpöysasteikolla, jokaisesta kissasta saa yhden kissatarran poskeen. Kissat eivät vaikuta tuomarointiin ja söpöysasteikko ei ilmene pistelistoissa.
 
Paras juonenkäänne
Yllätä tuomarit odottamattomalla juonenkäänteellä videossasi. Tässä palkinnossa arvioidaan tarinankerrontaa ja toteutusta. Voit halutessasi kertoa lähdemateriaalin tarinan uudella twistillä, tai keksiä kokonaan uuden konseptin.
 
Paras sinnikäs
Aika tutkia kansioiden nurkkiin jääneitä aiemmista kilpailuista karsittuja videoita. Paras sinnikäs on uusi palkintokategoria, johon voi osallistua videolla joka ei ole päässyt finaaliin jossain aiemmassa AMV-kilpailussa. Videoon saa tehdä muokkauksia ja parannuksia, eikä ns. alkuperäistä tarvitse lähettää mukaan kilpailuun. Tarvitset vain todisteen videon karsiutumisesta liitteissä!
 
Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki
Kilpailun aikana on käynnissä äänestys yleisön suosikista. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.
 
AMV.fi Teema: Paras Violetti
Teemoina ovat tänä vuonna värit. Nekoconin teemavärinä on violetti. Haemme tässä kategoriassa editoijilta luovuutta tuoda teemaväri sekä tuomariston että yleisön mieleen videota katsoessa. Värin korostaminen värityksessä ei ole välttämätöntä, vaan sen voi tehdä myös muillakin tavoilla vaikkapa videon tunnelman myötä. Esimerkiksi väri violetti kuvataan viisauden, luksuksen, vaurauden, spirituaalisuuden ja kuninkaallisten värinä. Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun teemapalkintoon.
 
Mikäli haluat osallistua AMV.fi -teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma asioista, olethan yhteydessä: merezone@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi -aktiivien yhteistyönä. Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta. Erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on seuraava: AMV.fi -edustaja, Editoijien edustaja ja Yleisön edustaja. Tuomarit julkaistaan myöhemmin.
 
Lue lisää: amv.fi
 
Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Palkinnot postitetaan voittajille. Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.
 
Henkilötietojen käsittely
Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.
 
Videoiden lähetys
Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta. Siirry osoitteeseen http://xfer.velhosto.fi/ ja kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: neko21. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä
audio- ja videomateriaalista, osallistutko videolla AMV.fi teemapalkintoon, sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa. Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.
 
Yhteystiedot
Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@nekocon.fi

Kilpailu järjestetään Nekoconin ja AMV.fi:n yhteistyönä. Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

Ristiriitojen ratkaisu
Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen. Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu kyseiseen kilpailuun. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.