Nekomättö

Nekomättö

Kesän Nekoconin pelipisteellä olisi luvassa uutta ja mahtavaa Nekomättöä.
Nekomättö on turnaus, jossa tänä kesänä testataan uunituore Tekken 8.

Koska turnaustoiminta on vielä uudehkoa Nekoconissa, aloitamme kevyesti. Sen vuoksi rajoitamme osallistujamäärän 32:een. Turnaus on jaettu lauantaille, jolloin pelataan top 8:aan asti, ja sunnuntaille, jolloin tuo top 8 pääsee mittelöimään keskenään. Koska aiomme testata uutta, testaamme sitä ihan kunnolla: top 8 -pelit streamataan Twitchiin.

Turnaus voi sanana olla pelottava kilpailullisuuden vuoksi, mutta sitä ei tarvitse jännittää. Nekocon on tarkoitettu hauskanpitoa varten, minkä vuoksi pidämme ekstrahuolta, että pelatessa ilmapiiri on kaikille mukava ja lähestyttävä. Nekomättö on hyvän mielen turnaus, ja edellytämme kaikilta osallistujilta reilua käytöstä.

Joten olit sitten vasta-alkaja tai kokenut konkari, on kaikista tärkeintä hauskanpito. Ja hei, kuinka huonosti se muka voisi mennä?

Hyvä tietää turnauksesta:

  • Erillistä osallistumismaksua ei ole, tarvitset vain Nekoconin rannekkeen. Kun et ole hakkaamassa turnauksessa, voit käydä kokemassa mitä kaikkea muuta Nekocon tarjoaa.
  • Turnaus pidetään Start.gg-sivuston avulla. Ilmoittautuminen alkaa 15.5. klo 12. Ilmoittautuminen päättyy 1.7. klo 12 tai osallistujamäärän täyttyessä.
  • Turnaus pelataan Double Elimination -tyylillä (ks. kuvaus alta).
  • Turnaus on jaettu lauantaille ja sunnuntaille. Lauantaina pelataan top 8:aan asti, ja sunnuntaina pelataan streamattava top 8.
  • Turnauksessa on tiedossa lahjakorttipalkintoja eri sponsoreilta.
  • Suosittelemme jokaista tuomaan omat ohjaimensa. Nekoconilla on muutamia lainaohjaimia, mutta parhaan pelikokemuksen vuoksi suosittelemme omia.

Linkki ilmoittautumiseen: https://www.start.gg/tournament/nekom-tt/details 

Mikä ihmeen Double Elimination?

Jos peliturnausten sanasto ei ole täysin tuttu, niin ei hätiä: tässä sitä oppii. Double Elimination lyhykäisyydessään tarkoittaa, että jos häviät turnauksen aikana kaksi matsia, putoat ulos.

Käytännössä se toimii näin:

Turnaus koostuu roundeista, seteistä ja matseista. Kussakin setissä on viisi roundia, joista on voitettava kolme voittaakseen setin. Settejä puolestaan tulee voittaa kaksi voittaakseen matsin. Jos häviää kaksi matsia, putoaa turnauksesta.

Turnaus alkaa niin, että kaikki aloittavat samalta viivalta. Mikäli turnaukseen osallistuu esimerkiksi 16 pelaajaa, saadaan aikaan kahdeksan toisiaan vastaan pelaavaa paria. Näistä kahdeksasta parista tulee kahdeksan voittajaa ja kahdeksan häviäjää, jotka jaetaan voittaja- ja häviäjälohkoihin (Winners’ bracket ja Losers’ bracket). Voittajalohkossa pelaavat ne, jotka eivät ole hävinneet vielä yhtäkään matsia ja häviäjälohkossa ne, jotka ovat hävinneet yhden matsin. Tätä jatketaan, kunnes molemmissa lohkoissa on jäljellä neljä pelaajaa, joista muodostuu top 8.

Pääpointit:

  • Peli: Tekken 8, PS5
  • Max osallistujamäärä: 32 hlö
  • Ilmoittautuminen Start.gg-sivustolla 15.5.–1.7. tai kunnes paikat ovat täynnä
  • Osallistumismaksu: ilmainen, mutta Nekoconin ranneke/badge vaaditaan

Huom! Suosittelemme jokaista osallistujaa hakemaan rannekkeensa jo perjantaina 12.7., jolloin ei vahingossa mene turnaus sivuun jonotuksen vuoksi.

Tarkemmat tiedot turnauksen aikataulusta ja palkinnoista julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Lisätietoja saat olemalla yhteydessä pelivastaavaan sähköpostilla: arttu.malviala@gmail.com