Vanhemmille

Mikä on Nekocon?

Nekocon 2024 on japanilaisen populaarikulttuurin ja pelien tapahtuma, joka on vuodesta 2011 lähtien ilahduttanut Kuopion heinäkuista katukuvaa upeilla cosplaypuvuilla ja positiivisella energiallaan. Tapahtuma järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksella 13.-14.7.2024.

Osallistuaksesi tapahtumaan tarvitset maksullisen pääsylipun, joita voi ostaa ennakkoon netistä tai paikan päällä tapahtuman lipunmyyntipisteeltä. Viikonloppulipun hinta on ennakkoon ostettuna 22 euroa ja paikan päältä ostettuna (tba) euroa, jos lippuja jää yli ennakkomyynnissä. Myös vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita Nekoconiin. Löydät Nekoconin myös esimerkiksi Facebookista sekä Instagramista.

Mitä Nekoconissa tehdään?

Nekoconista löytyy tekemistä jokaiseen makuun. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa luennoista cosplaykilpailuihin, sekä mahdollisuuden tehdä ostoksia myyntipöytäsalissa ja taidekujalla. Yksi tapahtuman kohokohdista on kavereiden kanssa hengailu ja hauskanpito, sekä tutustuminen uusiin samanhenkisiin harrastajiin. Nekoconissa voi myös nähdä mm. cosplayasuihin pukeutuneita alan harrastajia. Tapahtuma on päihteetön ja se sopii kaikenikäisille japanilaisesta populaarikulttuurista ja peleistä kiinnostuneille.

Mikael Peltomaa @Elderx

Turvallisuus

Nekocon on päihteetön koko perheen tapahtuma, jota järjestää Nekocon ry. Nekocon ry koostuu täysi-ikäisistä pitkänlinjan alan harrastajista. Nekoconin turvallisuudesta huolehtii turvallisuusvastaavamme sekä järjestyksenvalvojat.

Nekoconin aukioloajat

  • Lauantai 13.7.2024 klo (tba)
  • Sunnuntai 14.7.2024 klo (tba)

Iltabileet

Nekoconissa ei tänä vuonna järjestetä ikärajattomia iltabileitä.

Majoitus

Tapahtuma tarjoaa kävijöilleen edullisen majoitusvaihtoehdon lattiamajoituksen muodossa. Lattiamajoituksen sijainti ilmoitetaan keväällä. Lattiamajoitukseen tulee ottaa mukaan omat majoituskamppeet (tyyny, makuupussi ja makuualusta). Lattiamajoitukseen on mahdollista majoittua perjantain ja sunnuntain välisinä öinä. Mukaan kannattaa myös ottaa omat eväät. Lattiamajoituksessa on yövalvojat.

Saapuminen Nekoconiin

Kuopion Musiikkikeskukselle on helppo saapua niin autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä. Juna- ja linja-autoasema sijaitsevat 1,2 kilometrin päässä Musiikkikeskukselta. Musiikkikeskuksen vieressä on myös paikallisliikenteen bussipysäkki.

Tapahtumaan liittyvät osoitteet

Kuopion musiikkikeskus – päätapahtumapaikka

Kuopion Musiikkikeskus
Kuopionlahdenkatu 23
70100 Kuopio

Taidelukio Lumit

Kuopion taidelukio Lumit
Kirkkokatu 45
70100 Kuopio

Lattiamajoitus 

Ilmoitetaan kevään aikana, kun tilat varmistuvat.

Kysyttävää?

Jäikö jokin asia askarruttamaan mieltä? Tapahtuman järjestäjien yhteystiedot löydät nettisivujen kohdasta Yhteystiedot. Vastaamme kysymyksiin mielellämme.

Lämpimästi tervetuloa Nekoconiin, kesäinen Kuopio odottaa!