Vanhemmille

Mikä on Nekocon?

Nekocon 2022 on japanilaisen populaarikulttuurin ja pelien tapahtuma, joka on vuodesta 2011 lähtien ilahduttanut Kuopion heinäkuista katukuvaa upeilla cosplaypuvuilla ja positiivisella energiallaan. Tapahtuma järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksella 9.-10.7.2022.

Osallistuaksesi tapahtumaan tarvitset maksullisen pääsylipun, joita voi ostaa ennakkoon netistä (Lipunmyynti) tai paikan päällä tapahtuman lipunmyyntipisteeltä. Viikonloppulipun hinta on ennakkoon ostettuna 17 euroa ja paikan päältä ostettuna 20 euroa. Myös vanhemmat ovat lämpimästi tervetulleita Nekoconiin. Löydät Nekoconin myös esimerkiksi Facebookista sekä Instagramista.

Mitä Nekoconissa tehdään?

Nekoconista löytyy tekemistä jokaiseen makuun. Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa luennoista cosplaykilpailuihin, sekä mahdollisuuden tehdä ostoksia myyntipöytäsalissa ja taidekujalla. Yksi tapahtuman kohokohdista on kavereiden kanssa hengailu ja hauskanpito, sekä tutustuminen uusiin samanhenkisiin harrastajiin. Nekoconissa voi myös nähdä mm. cosplayasuihin pukeutuneita alan harrastajia. Tapahtuma on päihteetön ja se sopii kaikenikäisille japanilaisesta populaarikulttuurista ja peleistä kiinnostuneille.

Turvallisuus

Nekocon on päihteetön koko perheen tapahtuma, jota järjestää Nekocon ry. Nekocon ry koostuu täysi-ikäisistä pitkänlinjan alan harrastajista. Nekoconin turvallisuudesta huolehtii turvallisuusvastaavamme sekä järjestyksenvalvojat.

Nekoconin aukioloajat

  • Lauantai 9.7.2022 klo 10:00-18:00
  • Sunnuntai 10.7.2022 klo 10:00-17:00

Iltabileet

Tapahtumaan kuuluu myös päihteettömät ja ikärajattomat iltabileet Kulttuuriareena 44:ssa lauantai-iltana. 

Majoitus

Tapahtuma tarjoaa kävijöilleen edullisen majoitusvaihtoehdon lattiamajoituksen muodossa. Lattiamajoitus sijaitsee Kuopion Klassillisella lukiolla (Klassikka) 2 kilometrin päässä Kuopion musiikkikeskukselta. Lattiamajoitukseen tulee ottaa mukaan omat majoituskamppeet (tyyny, makuupussi ja makuualusta). Lattiamajoitukseen on mahdollista majoittua perjantain ja sunnuntain välisinä öinä. Mukaan kannattaa myös ottaa omat eväät. Lattiamajoituksessa on yövalvojat.

Saapuminen Nekoconiin

Kuopion Musiikkikeskukselle on helppo saapua niin autolla kuin julkisilla kulkuvälineillä. Juna- ja linja-autoasema sijaitsevat 1,2 kilometrin päässä Musiikkikeskukselta. Musiikkikeskuksen vieressä on myös paikallisliikenteen bussipysäkki.

Tapahtumaan liittyvät osoitteet

Nekocon 2022 -päätapahtumapaikka

Kuopion Musiikkikeskus
Kuopionlahdenkatu 23
70100 Kuopio

Lauantain pelipisteet (klo 10-17) sekä iltabileet (klo 18-23)

Kulttuuriareena 44
Kauppakatu 44
70110 Kuopio

Lattiamajoitus 

Kuopion Klassillinen lukio
Opistotie 1
70200 Kuopio

Kysyttävää?

Jäikö jokin asia askarruttamaan mieltä? Tapahtuman järjestäjien yhteystiedot löydät nettisivujen kohdasta Yhteystiedot. Vastaamme kysymyksiin mielellämme.

Lämpimästi tervetuloa Nekoconiin, kesäinen Kuopio odottaa!