Photoshoot-kilpailu

Photoshoot-kilpailussa kilpaillaan cosplayvalokuvien parissa. Vuonna 2024 sanomme hyvästit kategorioille classic ja technical, sillä Nekoconin photoshoot-kilpailut yhdistyvät yhdeksi kilpailuksi! Kisaajapaikkoja on 12. Kilpailua tuomaroi etukäteen valittu tuomaristo, joka palkitsee kolme (3) kuvaa. Tällä kertaa kilpailussa on mukana myös paljon toivottu yleisön suosikki -äänestys. Yleisöäänestys alkaa 8.7.2024 ja päättyy 14.7.2024 cosplaykilpailujen väliaikashow’n jälkeen. Kaikki cosplaykilpailut käydään sunnuntaina 14.7.2024 klo 14:00-15:30.

Huom! Kisaajien tulee ostaa pääsylippu tapahtumaan itse.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen aukeaa 17.6.2024 klo 18 ja siitä tiedotetaan erikseen Nekoconin somekanavissa. Ilmoittautuminen on auki 30.6.2024 klo 23:59 saakka. Mikäli kisaajapaikat täyttyvät, voidaan ilmoittautuminen sulkea aiemmin kuin 30.6.2024 klo 23:59.

Kuvat lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä pilvipalvelun kautta (esim. Dropbox tai Google Drive). Kisaajan tulee lähettää kisakuvasta editoitu sekä editoimaton raakaversio sekä kertoa kuvaustilanteesta ja editoinnista kirjallisesti.


Säännöt

Kilpailussa arvioidaan cosplayvalokuvia ja arvioinnin pääpaino on kuvaajan työskentelyssä. Kisaan osallistutaan kuitenkin kuvaajan ja mallin/mallien yhteistyönä. Näin ollen tuomaristo kiinnittää huomiota mm. seuraaviin asioihin: kuvan valotus, sommittelu ja rajaus, kuvan tarinallisuus ja tunnelma, mallin ohjaus, lähdeuskollisuus, tekninen toteutus ja jälkikäsittelyn laatu.

Kisaan voi osallistua vain yhdellä kuvalla. Kuvalla ei saa olla sijoittunut aiemmissa photoshoot-kilpailuissa. Kuvalla on kuitenkin saanut kilpailla aiemmin.

Kilpailuun ei voi osallistua valokuvilla, jotka sisältävät AI-generoitua materiaalia. 

Kuvassa oleva(t) hahmo(t) voi(vat) olla peräisin mistä tahansa virallisesta lähteestä, kuten animesta, elokuvasta tai sarjakuvasta. Jos kuvassa on useampi malli, tulee mallien hahmojen olla peräisin samasta lähteestä. OC-hahmot eivät ole sallittuja.

Kuvaajalla tulee olla mallin/mallien lupa kilpailuun osallistumiseen.

Mikäli kuvaaja tai malli/mallit ovat alaikäisiä, tulkitaan cosplayvastaavalle lähetetty ilmoittautuminen siten, että alaikäisellä kuvaajalla/ mallilla/malleilla on kilpailuun osallistumiseen huoltajan suostumus. 

Osallistumalla kilpailuun kuvaaja ja mallit hyväksyvät sen, että kilpailuun lähetetty kuva esitellään Nekoconin nettisivuilla, somessa sekä cosplaykilpailuissa tapahtuman aikana. 

Palkitut kuvat esitellään voittajakoosteessa nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Mikäli kisaaja saapuu paikan päälle Nekoconiin ja hänet palkitaan, palkittua kisaajaa (tai mallia) pyydetään nousemaan lavalle. Palkittua kisaajaa (tai mallia) valokuvataan ja/tai videokuvataan lavaosuuden aikana.

Conitean tai cosplaytiimin jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.

Palkinnot

Paras tekninen -palkinto jaetaan kuvalle, joka tekee vaikutuksen tuomaristoon teknisellä toteutuksellaan.

Paras kuvailmaisu -palkinto jaetaan kuvalle, jonka tarina ja/tai tunnelma pitävät tuomaristoa otteessaan.

Tuomariston suosikki -palkinto jaetaan kuvalle, joka hurmaa tuomariston tavalla tai toisella.

Yleisön suosikki -palkinto jaetaan kuvalle, joka on saanut eniten yleisöääniä. Yleisöäänestys aukeaa 8.7.2024 klo 18 ja sulkeutuu 14.7.2024 cosplaykilpailuiden väliaikaesityksen päätyttyä.

Kuvien nimeäminen ja koko

Editoimaton kuva: kuvaajannimi__raaka (.dng/.nef/.cr2/editoimaton .jpg)

Editoitu kuva: kuvaajannimi_edit (.jpg tai .tiff)

Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 2048 pikseliä pitkä.

Läsnäolo tapahtumassa ja kisaajabadge

Kilpailuun osallistuminen ei vaadi läsnäoloa tapahtumassa. Tapahtumaan osallistuvat photoshoot-kisaajat eivät saa ilmaista sisäänpääsyä, vaan kisaajien tulee itse ostaa rannekkeet tapahtumaan.

Tapahtumaan osallistuville photoshoot-kisaajille varataan istumapaikat cosplaykilpailuihin. Kulku varatuille istumapaikoille tapahtuu konserttisalin ovien kautta. Ovet sijaitsevat Musiikkikeskuksen 2. kerroksessa. Päästäkseen varatuille istumapaikoille kisaajien tulee noutaa kisaajabadge tapahtuman infosta.

Kisaajabadge toimii kuvaajan paikkalippuna cosplaykilpailuihin, ja niitä jaetaan 1 kpl per kuvaaja. Jos kuvaaja ei itse pääse paikalle, voi tällöin yksi malli käyttää kisaajabadgea paikkalippuna kuvaajan sijasta.

Henkilötietojen käsittely

Kilpailun ilmoittautumislomakkeella annettuja henkilötietoja käsitellään vain Nekoconin cosplayvastaavan ja muun conitean toimesta. Annetut henkilötiedot poistetaan tapahtuman jälkeen.

Kilpailussa ja voittajakoosteessa ilmoitetaan:
-kisaajien ja mallien nimet/nimimerkit heidän omien toiveidensa mukaisesti
-hahmojen ja sarjojen tiedot.

Kysyttävää? Ota yhteyttä cosplayvastaavaamme sähköpostitse (cosplay@nekocon.fi).