Paripukukilpailu (konkarit)

Paripukukilpailussa kaksi cosplayharrastajaa yhdistävät voimansa ja kilpailevat parina. Konkareiden paripukukilpailu on suunnattu harrastajille, joilla on useamman vuoden kokemus cosplaypukujen tekemisestä tai käsityöalan tutkinto. Aiempi kilpailukokemus ei ole välttämätöntä. Pukuloistoa tuomaroi etukäteen valittu tuomaristo, ja kunkin parin puvut arvioidaan yhdessä kokonaisuutena. Tuomaristo palkitsee kolme parasta paria. Tuomaristolla on mahdollisuus myös kunniamaininnan jakamiseen. Kaikki cosplaykilpailut käydään sunnuntaina 14.7.2024 klo 14:00-15:30. Pukukilpailujen tuomaroinnit suoritetaan ennakkoon sunnuntaiaamuna.

Huom! Kisaajien tulee ostaa pääsylippu tapahtumaan itse.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen aukeaa 8.4.2024 klo 18 ja sulkeutuu 21.4.2024 klo 23:59. Ilmoittautumisen aukeamisesta tiedotetaan erikseen Nekoconin sosiaalisessa mediassa. Mikäli kaikki kisaajapaikat täyttyvät, ilmoittautuminen voidaan sulkea aiemmin kuin 21.4.2024 klo 23:59.

Kisaajat voivat ilmoittautua konkareiden paripukukilpailuun, jos seuraavista kriteereistä täyttyy vähintään yksi:

-Olette molemmat tehneet cosplaypukuja itse vähintään viiden vuoden ajan
-Toisella tai molemmilla teistä on käsityöalan tutkinto (esim. mittatilausompelija)

Jos kriteereistä ilmenee kysyttävää, ota yhteyttä cosplayvastaavaan sähköpostitse (cosplay@nekocon.fi)

Kisaparin tulee valita, kumpi heistä täyttää parin yhteisen ilmoittautumislomakkeen. Lomakkeen täyttänyt henkilö toimii myös kisaparin yhteyshenkilönä.


Ilmoittaudu: https://forms.gle/pAjdN7q9ihvL6ZDGA

Säännöt

Kisaajien pukujen tulee olla vähintään 80 % kisaajien itsensä tekemiä ja tehty työmäärä tulee jakautua tasaisesti kisaparin kesken. Pienimuotoinen avustus esim. perheenjäseniltä tai tuttavilta on sallittua. 

Puvuissa tulee pystyä liikkumaan portaissa. 

Kumpikaan kisaaja ei ole saanut sijoittua samalla puvulla aiemmissa kilpailuissa.

Ostetut tai teetetyt asut ovat kiellettyjä. Tuomareille tulee ilmoittaa tuomaroinnin aikana, jos puvuissa on käytetty ostettuja osia joko sellaisenaan tai kisaajien itse muokkaamina.

Kilpailussa ei ole lähdemaarajoituksia, mutta hahmojen tulee olla peräisin samasta lisensoidusta lähteestä. Hahmot voivat olla peräisin animaatiosta, videopelistä, elokuvasta, tv-sarjasta, sarjakuvasta tai muusta vastaavasta lähteestä. Molemmista hahmoista tulee olla olemassa vähintään yksi virallinen kuva. 

Kilpailuun ei voi osallistua omilla designeilla tai fanarteilla (esim. Pikachu-gijinka).

Kisaajien tulee toimittaa referenssikuvia puvuistaan annettujen ohjeiden mukaisesti ja kisaajien pukujen tulee vastata referenssikuvia.

Kilpailijat ovat velvollisia osallistumaan tuomarointiin, valokuvaukseen sekä kilpailun lavaosuuteen. Tuomarointi ja valokuvaus suoritetaan ennakkoon kisapäivän aamuna.

Kilpailijoita (video)kuvataan lavaosuuden aikana Nekoconin (ja yleisön) toimesta. 

Lavaosuus ei sisällä esitystä, mutta kisaajat voivat halutessaan valmistella etukäteen hahmoilleen sopivan sisääntulon sekä kolme poseerausta. Lavaosuutta ei kuitenkaan tuomaroida.

Kilpailuiden voittajista julkaistaan voittajakooste Nekoconin nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Voittajakoosteessa käytetään kisaajista otettuja kisaajakuvia. Voittajakooste esittelee kaikki kilpailussa sijoittuneet sekä kunniamaininnan saaneet henkilöt.

Mikäli kisaajat ovat alaikäisiä, tulkitaan cosplayvastaavalle lähetetty ilmoittautuminen siten, että alaikäisillä kisaajilla on kilpailuun osallistumiseen sekä valokuvaukseen huoltajan/huoltajien suostumus.

Conitean tai cosplaytiimin jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.

Referenssikuvat

Referenssikuvat eli lähdekuvat hahmoista/puvuista, toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kisaparin tulee luoda yksi referenssikuvakansio pilvipalveluun (esim. Google Drive tai Dropbox), jonka jakamislinkin kisaparin yhteyshenkilö lisää ilmoittautumislomakkeeseen. Ongelmatilanteessa yhteyshenkilö voi olla yhteydessä cosplayvastaavaan.

Referenssikuvakansiosta tulee löytyä vähintään yksi (1) referenssikuva molemmista puvusta. Kuvia voi olla maksimissaan viisi (5) per puku. Kuvia voi lisätä kansioon ilmoittautumisen jälkeen. Viimeinen lisäyspäivä referenssikuville on 31.5.2024.

Tiedostot tulee nimetä seuraavasti:

Kansio: Referenssikuvat_kisaajan_nimi

Kuvat: Referenssikuva_1_kisaajan_nimi jne. (juokseva numerointi)

Referenssikuvissa on suositeltavaa näkyä vain ne osat puvuista, jotka kisaajat ovat tekemässä. Puuttuvat osat voivat vaikuttaa tuomarointiin. Mahdollisimman hyvät ja selkeät referenssikuvat auttavat tuomareita arvioimaan kisaajien pukuja. 


Henkilötietojen käsittely

Kilpailun ilmoittautumislomakkeella annettuja henkilötietoja käsitellään vain Nekoconin cosplayvastaavan ja muun conitean toimesta. Annetut henkilötiedot poistetaan tapahtuman jälkeen.

Kilpailussa ja voittajakoosteessa ilmoitetaan:
-kisaajien nimet/nimimerkit heidän omien toiveidensa mukaisesti
-hahmojen ja sarjojen tiedot.