AMV-kilpailu – Tuomarit

Nekoconin perinteinen AMV-kilpailu nähdään tänä vuonna lauantaina, ja kisan tuomaristosta löytyy kokeneita AMV-harrastajia. AMV-tuomareina toimivat Nokkosnukka, Kettu-sama, Sarady ja DJ-Pirtu. Katso alta heidän esittelyvideonsa.

Kisassa jaetaan palkinnot kolmelle parhaalle videolle ja kaksi teemapalkintoa kategorioissa Otukset ja kummajaiset sekä Paras kesäinen.

Nokkosnukka

Moii, mä oon nokkonen! Mahtavaa tuomaroida Nekoconissa! Oon reilut 4 vuotta julkaissut YouTubeen suomenkielisiä covereita japanilaisesta musiikista ja puuhailen kaikenlaista kaikenlaisissa proggiksissa Suomen fanidubbauspiireissä! Oon vasta viime aikoina päässyt kunnolla tutustumaan AMV-maailmaan, ja se on ollut ihan parasta! 

Tuomarina huomioni kiinnittyy erityisen paljon luovuuteen, huolelliseen suunnitteluun ja kiinnostavaan dynamiikan vaihteluun, musiikin ja sanojen rytmiä unohtamatta! Tsemppiä jokaiselle kisaan, tehdään kaikki parhaamme! <3

Kettu-sama

Heyoo~!

Mie oon Kettu, ja tavallisesti toimin Nekoconissa kulissien takana työvoimavastaavana. Tänä vuonna olen myös yksi AMV-kisan tuomareista!

Editointia tulee tehtyä enemmänkin itseni ja ystävieni viihdykkeeksi, enkä paljoa ole töitäni julkisesti esitellyt. Mutta taiteellista silmää ja sävelkorvaa kyllä löytyy.

Kiinnitän huomiota eniten tarinankerrontaan ja siihen, millaisia tunteita teos minussa herättää. Kuinka hyvin musiikki ja siihen yhdistetyt klipit vievät tarinaa eteenpäin? Tykkään niin herkistä (mitä itkettävämpi ja sydäntä riipaisevampi, sen parempi) kuin menevistä ja toiminnantäytteisistä teoksista.

Muistakaa pitää hauskaa editoidessa, toivotaan ettei softat kaadu eivätkä tiedostot korruptoidu! Onnea kisaan ja nähdään Nekossa~!

Sarady

Hei, olen Sarady! AMV-editointia olen harrastanut kymmenisen vuotta, kisaamisen taas olen aloittanut vuonna 2017. Minulla on ollut nyt muutaman vuoden tauko editoimisesta, mutta pikkuhiljaa olen yrittänyt saada itseäni niin sanotusti takaisin satulaan. AMV:iden suhteen olen katsojana aikalailla kaikkiruokainen, oli se sitten hurja toimintapläjäys tai kunnon aivot narikkaan -huumori, mutta ehkä eniten pidän videoista, jotka iskevät tunteisiin c’: Videoissa kiinnitän huomiota muun muassa hyvään rytmitykseen ja flow’hun, omaperäisyyteen, tarinankerrontaan sekä tekniseen toteutukseen.

Muistakaa pitää hauskaa editoidessa ja onnea kisaan! ฅ^•ﻌ•^ฅ

DJ-Pirtu

Silloin kun minä olin nuori niin ei ollut mitään hienoja Vegaseja tai After Effectesjä AMV:iden tekoon. VisualDubilla ja AviSynthillä editoitiin kesät talvet. Ja lähteet ripattiin huonolaatuisista DVD:istä, ylämäkeen molempiin suuntiin. No, aika on ehkä kullannut muistot vuosikymmenten takaa. Ja kyllä sitä vanhakin koira sen verran on uusia temppuja oppinut, että osaa arvostaa työtä ja vaivaa, mikä nykyään näihin neonvaloja välkkyviin videoihin on käytetty. Mutta niin se vaan sydäntä lämmittää, jos vanhan kansan perinteet loistaa sieltä alta kanssa läpi. Että muistakaahan siellä efektinamiskoja väännellessänne pitää silmällä kanssa sitä aikajanaa, että sekin näkyy sieltä kaikkien tasojen alta.