AMV-kilpailu – Säännöt ja tuomarit

Säännöt

Tervetuloa osallistumaan Nekoconin 2024 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@nekocon.fi.

Kisan tuomareina toimivat: NokkosnukkaKettu-samaSarady ja DJ-Pirtu. Käy tutustumassa tuomareihin tarkemmin täältä.

Aikataulu

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 25.2.2024 klo 18:00.
 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 2.6.2024 klo 23:59.
 • Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 3.6.–22.6.2024.
 • Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 23.6.2024 mennessä.
 • Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 13.7.2024.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä sarjakuvan materiaalia lähdemaasta riippumatta. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 2.6.2024 klo 23.59 mennessä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa tai ulkomaisissa AMV-kilpailuissa.

Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videosisällöstä suurimman osan (60 %) tulee olla animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Lähdemateriaali saa olla tuotettu missä tahansa maassa. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien tai lähdemateriaalin logoja eikä lähdemateriaalin tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Videossa ei myöskään saa näkyä pelien UI-elementtejä tai logoja.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta. Pidäthän liitevideon pituuden max. 5 min, etkä lähetä yli sataa kuvaa. Mikäli toimitettava kuvamäärä on suuri, tee niistä esimerkiksi koostettu PDF-tiedosto. Vältä myös kirjoittamasta pelkkää tekstiä yli 4 sivua.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltu videotiedostomuoto on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

Nekocon on ikärajaton tapahtuma, näin ollen K18-materiaali ei ole sallittua; olethan siis harkitsevainen videosi sisällön suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti (1:00) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 2 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot toimitetaan tuomareille anonyymeinä ilman nimimerkkejä. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä.

Tuomarit arvioivat videoita kolmessa kategoriassa

 • Editointi 1–10 pistettä

Arviointikriteerejä ovat mm. videon tekninen toteutus (mm. leikkaus, siirtymät, efektit, maskaukset) sekä muut videon editoinnilliset elementit.

 • Tarina ja konsepti 1–10 pistettä

Arviointikriteerejä ovat mm. tarinankerronta, tarinan omaperäisyys, sekä videon teeman mieleenpainuvuus ja luovuus

 • Viihdearvo 1–5 pistettä

Arviointikriteerejä ovat mm. se, kuinka viihdyttävä video on, jaksaako sen katsoa mielenkiinnolla loppuun asti ja jääkö video helposti mieleen, sekä haluaako sen mielellään katsoa uudestaan.

 • Musiikin ja audion käyttö 1–5 pistettä

Arviointikriteerejä ovat mm. musiikin ja muun audion sovitus videoon, kuinka hyvin mahdollinen biisin leikkaus ja muut audio klipit on istutettu videoon. 

Pisteillä valitaan esikarsinnasta finaaliin pääsijät.  Esikarsinnan jälkeen kunkin kategorian voittajat valitaan tuomarikeskustelussa pistelistaa viitekehyksenä käyttäen.

Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta.

Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Palkinnot

 • Tuomariston suosikki sijat 1–3
 • Paras kesäinen
 • Otukset ja kummajaiset

Erikoispalkinnot

 • Yleisön suosikki

Tuomaripalkinnot

Tuomariston suosikki sijat 1–3

Kategoriassa palkitaan tuomariston mielestä kisan kokonaisuudessaan vaikuttavimmat videot. Videon tunnelma ja yleisilme ovat toimivia, ja sen tekninen toteutus ja editoinnin laatu erinomaisia. Videossa on käytetty kekseliäästi yhteistyössä kuvaa ja audiota tunnelman luomiseksi. Videon tarinankerronta, hahmodynamiikka ja miljöön kuvaus ovat erinomaisia. 

Otukset ja kummajaiset

Tuomaristo palkitsee mieleenpainuvimman otus- tai kummajaisvideon. Nekoconin vuoden 2024 teema on otukset ja kummajaiset, minkä lisäksi pörröiset ja vähemmän pörröiset otukset ovat pääosassa monessa animaatiossa ja pelissä. 

Voit vapaasti esitellä omat lempiouksesi ja kummajaisesi: video voi olla sykähdyttävä tarina, hillitön komedia tai vaikka vähän pelottava jännäri. 

Paras kesäinen

Tuomaristo palkitsee mieleenpainuvimman kesäisen videon. Tämä kategoria inspiroituu Nekoconin ajankohdasta. Video voi sijoittua mihin tahansa kesäiseen miljööseen, ja sen luonnissa saa vapaasti käyttää mielikuvitusta.

Erikoispalkinnot

Kilpailun aikana myös katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

Tervetuloa kisaan sekä uudet tulokkaat että kokeneet konkarit!

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa läsnä eikä ole lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen Suomessa sijaitsevaan osoitteeseen.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Videoiden lähetys

Nimeä tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xfer -lähetyspalvelun kautta:

 1. Siirry osoitteeseen http://xfer.velhosto.fi/.
 2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: neko24
 3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”Etunimi Sukunimi (nimimerkki)”.
 4. Kirjoita Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi sekä lista käytetystä audio- ja videomateriaalista. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.
 5. Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Nimeä videotiedosto muodossa ”Nimimerkki-Videon_nimi” tai “EtunimiSukunimi-Videon_nimi”!

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen: amv@nekocon.fi.

Kilpailun järjestää Nekocon.

Tuomarit

Nekoconin perinteinen AMV-kilpailu nähdään tänä vuonna lauantaina, ja kisan tuomaristosta löytyy kokeneita AMV-harrastajia. AMV-tuomareina toimivat Nokkosnukka, Kettu-sama, Sarady ja DJ-Pirtu. Katso alta heidän esittelyvideonsa.

Kisassa jaetaan palkinnot kolmelle parhaalle videolle ja kaksi teemapalkintoa kategorioissa Otukset ja kummajaiset sekä Paras kesäinen.

Nokkosnukka

Moii, mä oon nokkonen! Mahtavaa tuomaroida Nekoconissa! Oon reilut 4 vuotta julkaissut YouTubeen suomenkielisiä covereita japanilaisesta musiikista ja puuhailen kaikenlaista kaikenlaisissa proggiksissa Suomen fanidubbauspiireissä! Oon vasta viime aikoina päässyt kunnolla tutustumaan AMV-maailmaan, ja se on ollut ihan parasta! 

Tuomarina huomioni kiinnittyy erityisen paljon luovuuteen, huolelliseen suunnitteluun ja kiinnostavaan dynamiikan vaihteluun, musiikin ja sanojen rytmiä unohtamatta! Tsemppiä jokaiselle kisaan, tehdään kaikki parhaamme! <3

Kettu-sama

Heyoo~!

Mie oon Kettu, ja tavallisesti toimin Nekoconissa kulissien takana työvoimavastaavana. Tänä vuonna olen myös yksi AMV-kisan tuomareista!

Editointia tulee tehtyä enemmänkin itseni ja ystävieni viihdykkeeksi, enkä paljoa ole töitäni julkisesti esitellyt. Mutta taiteellista silmää ja sävelkorvaa kyllä löytyy.

Kiinnitän huomiota eniten tarinankerrontaan ja siihen, millaisia tunteita teos minussa herättää. Kuinka hyvin musiikki ja siihen yhdistetyt klipit vievät tarinaa eteenpäin? Tykkään niin herkistä (mitä itkettävämpi ja sydäntä riipaisevampi, sen parempi) kuin menevistä ja toiminnantäytteisistä teoksista.

Muistakaa pitää hauskaa editoidessa, toivotaan ettei softat kaadu eivätkä tiedostot korruptoidu! Onnea kisaan ja nähdään Nekossa~!

Sarady

Hei, olen Sarady! AMV-editointia olen harrastanut kymmenisen vuotta, kisaamisen taas olen aloittanut vuonna 2017. Minulla on ollut nyt muutaman vuoden tauko editoimisesta, mutta pikkuhiljaa olen yrittänyt saada itseäni niin sanotusti takaisin satulaan. AMV:iden suhteen olen katsojana aikalailla kaikkiruokainen, oli se sitten hurja toimintapläjäys tai kunnon aivot narikkaan -huumori, mutta ehkä eniten pidän videoista, jotka iskevät tunteisiin c’: Videoissa kiinnitän huomiota muun muassa hyvään rytmitykseen ja flow’hun, omaperäisyyteen, tarinankerrontaan sekä tekniseen toteutukseen.

Muistakaa pitää hauskaa editoidessa ja onnea kisaan! ฅ^•ﻌ•^ฅ

DJ-Pirtu

Silloin kun minä olin nuori niin ei ollut mitään hienoja Vegaseja tai After Effectsejä AMV:iden tekoon. VisualDubilla ja AviSynthillä editoitiin kesät talvet. Ja lähteet ripattiin huonolaatuisista DVD:istä, ylämäkeen molempiin suuntiin. No, aika on ehkä kullannut muistot vuosikymmenten takaa. Ja kyllä sitä vanhakin koira sen verran on uusia temppuja oppinut, että osaa arvostaa työtä ja vaivaa, mikä nykyään näihin neonvaloja välkkyviin videoihin on käytetty. Mutta niin se vaan sydäntä lämmittää, jos vanhan kansan perinteet loistaa sieltä alta kanssa läpi. Että muistakaahan siellä efektinamiskoja väännellessänne pitää silmällä kanssa sitä aikajanaa, että sekin näkyy sieltä kaikkien tasojen alta.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan sekä videon tiedot. Lähetyspalvelun ylläpidosta vastaa Säätöyhteisö B2 ry.
Varaamme oikeuden muutoksiin.