Ohjelma

Siirry ohjelmaan:
Lauantain ohjelma: Aamupäivä / Iltapäivä / Nekomättö! (Alkukarsinta) / Cosplaydeitti / Valitut lapset: Superlataus / AMV / Kunniavieras
Sunnuntain ohjelma: Aamupäivä / Iltapäivä / Cosplay-kisat / Nekomättö! (Finaali) / LARP

Lauantai

Karaoke
10.00–17.00
Luokka 205
Karaokea monipuolisella biisilistalla! Anime-tunnareista länsimaisiin tuttuihin. Tule laulamaan suosikkisi yksin tai kaverisi kanssa!

Suuret sankarit ja oudot otukset: Johdatus tokusatsuun
10.30–11.15
Auditorio
Juha Kuikka
Lyhyt katsaus japanilaisen erikoistehostepainotteisen viihteen eli tokusatsun historiaan ja siihen, kuinka siihen pääsee parhaiten sisälle.

Avajaiset
11.00–11.30
Konserttisali

Seikkailu suuri nyt alkakoon, kun avajaisissa kaukaisen maan karvatassut tupsahtavat Kuopioon! Avajaisissa kuulet myös parhaat con-tärpit, joilla unohtumaton viikonloppu on taattu.

Avajaiset sisältävät vilkkuvia valoja ja kovia ääniä.

Demonit kiinni! Feat. Obanai ja Mitsuri
11.00–12.00
Luokka 214
Saaga Särkkä, Emilia Veiste
Voi kauheaa! Kylässä piileskelee demoneita! Nämä hirviöt tulevat esille yön hämärässä ja uhkaavat viattomien kyläläisten unia ja henkiä! Onneksi urheat Demonien tappajat ovat kutsuneet apujoukkoja. Jos haluat auttaa heitä tässä tehtävässä, tule mukaan seikkailulle! (Vai muututko itse taistelun lomassa demoniksi?) PS. Peli on vanha kunnon ihmissusi valeasussa!

Nuoren otakun kärsimykset — päiväkirjaklubi
11.30–12.15
Auditorio
Noora Perttunen
Jokainen meistä on joskus ollut nuori animehörhö. Nekon päiväkirjaklubilla jo vanhemmaksi varttuneet otakut saavat tilaisuuden jakaa kirjoituksensa yleisölle. Klubilla (open mic) saa lukea päiväkirjamerkintöjen lisäksi myös muita omia nuoruuden tekstejä — olivat ne sitten rakkauskirjeitä, kouluaineita tai fanifiktiota. Luvassa on sekä samaistumisen kokemuksia että yhteenkuuluvuuden tunnetta!

Cosplaydeitti🔮
12.00–13.00
Kamarimusiikkisali
Deittiheittiöt
Cosplaydeitti on leikkimielinen seuranhakuohjelma, jossa osallistujat esittävät cossaamiaan hahmoja, etsien heille seuraa. Ohjelman aikana ei kuitenkaan oikeasti pariuduta. Tule katsomaan, millaisia pareja lavalla muodostuu, tai uskaltaudu jopa itse lavalle juontajien kanssa. Ohjelman suositusikäraja on noin 12 vuotta, ja ohjelma voidaan taltioida ja julkaista YouTubeen. Cosplaydeitin osallistujaksi voi ilmoittautua ennakkoon Google Forms -lomakkeen avulla (yleisön ei tarvitse ilmoittautua). Linkki löytyy Nekoconin sivuilta ja QR-koodilla infosta.

Nekomättö! (Alkukarsinta)🔮
12.00–15.00
Pelipiste

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Nekoconissa olisi tarjolla Nekomättöä!
Lauantaina käydään Nekomätön alkukierrokset, joissa pelaajat karsitaan top 8:aan. Osallistujien ennakkoilmoittautuminen on päättynyt 1.7.
Turnausta voi seurata ja osallistujia kannustaa pelipisteellä.
Pelinä toimii Tekken 8.

Valitut lapset: Superlataus🎫
12.00–14.45
Konserttisali

Seitsemän valittua lasta digimonkumppaneineen kohtaavat uuden vihollisen! Voimakkaan pimeyden valtiaan Vandemonin voittamiseksi täytyy löytää salaperäinen kahdeksas lapsi sekä tunnukset, jotka auttavat digimoneja kehittymään. Onnistuvatko lapset ja digimonit tehtävässään päihittää pimeyden?

Näytöksen suositusikäraja 12 vuotta. Esitys sisältää voimakkaasti välkkyviä valoja, savua sekä kovia ääniefektejä ja teatteriväkivaltaa, ja se käsittelee kuolemaa.

Japanilainen koulu animessa vs. IRL
12.30–13.15
Auditorio
Lunarbunie
Lyhyitä hameita, rakkauden hetkiä koulun katolla, kerhotoimintaa ja koulufestivaaleja, onko tämä kaikki totta? Anime on vuosikymmenien mittaan muokannut näkemyksiämme japanilaisesta koulusta. Jotkut piirteet ovat täyttä fantasiaa, kun taas jotkut pitävät täysin paikkansa. Sukelletaan yhdessä japanilaiseen kouluvuoteen, sen saloihin ja animen luomaan fantasiakuvaan.

Genshin Impact -musavisa
12.30–13.15
Luokka 214
Henriikka ”Hencosplay” Alapudas
Supersuosittu Genshin Impact ei ole ainoastaan tunnettu suuresta hahmovalikoimastaan, vaan myös upeista musiikeistaan. Jokainen pelaaja on varmasti joskus pysähtynyt nauttimaan Mondstadtin rauhallisista sulosoinnuista tai bilettänyt Inazuman eeppisten bossitappeluiden rytmien tahtiin. Nyt pääsetkin pistämään oman Genshin-musatietämyksesi koetukselle, sillä tässä Kahoot-pohjaisessa visassa arvuutellaan eri hahmojen ja maiden soundtrackeja sekä eri biisien nimiä. Tule mukaan leikkimieliseen kisailuun ja jammailemaan HOYO-MiXin upeiden kappaleiden tahtiin!

Transhahmojen historia ja kehitys japanilaisessa mediassa
13.30–14.45
Auditorio
Taru Tapaninen
Transsukupuolisuus on ollut viime vuosina hyvin paljon tapetilla. Vaikka sillä onkin pitkä ja rikas historia, japanilaisen median saralla on moneltakin voinut jäädä pimentoon se, miten progressiivinen näkyvyys alkoi ja on kehittynyt nykypäivään saakka. Luennolla käymme läpi tätä historiaa ja kehitystä 1980-luvulta nykypäivään, sekä suurimpia käännekohtia ja merkkipaaluja. Sisältää lievää transfobiaa.

Noitavalon karnevaali (roolipeli)
13.30–16.30
Luokka 214
Johanna Krohns
Noitavalon karnevaali on saapunut kaupunkiin. Tule kokemaan karnevaalin ihmeet lyhyessä roolipelissä. Tilaa on 2–6 pelaajalle, ei ennakkoilmoittautumista. Kesto 3 tuntia. Peliin tarvitset vain avointa mieltä ja mielikuvitusta.

Vinkit siistin cosplayasun toteutukseen
15.00–15.45
Auditorio
Siiricosplay & ArLea
Kaksi kokenutta puvuntekijää kertovat vinkkinsä siistin puvun toteutukseen alusta loppuun! Käymme läpi sekä ompelutyöskentelyä että armorien ja proppien työstön eri vaiheita. Nämä asiat olisimme halunneet tietää aloittaessamme cosplayn – ask me how I know!

Pokémonin suomidubbaus
16.00–17.30
Auditorio
Aaro ”Hamrex” Rönni
Muistatko vielä, kun Pokémon tuli Suomeen? Ohjelma käsittelee nippelitietoja suomenkielisestä Pokémon-animesta ja siitä, miten dubbaus on muuttunut vuosien varrella. Useat eri käännökset ovat johtaneet mitä eriskummallisimpiin letkautuksiin, ja jotkin iskut oli käännetty hassusti.

AMV-kisat
15.45–17.30
Konserttisali

Tänä vuonna AMV-kisassa valkokankaalla nähdään kummallisia kummajaisia, veikeitä otuksia sekä kesäistä tunnelmaa. Tervetuloa ihastelemaan taidokasta editointia ja äänestämään omaa suosikkiasi yleisöäänestys-kategoriassa.

Huom! AMV-kisaa pääset seuraamaan ilmaisella paikkalipulla. Lippuja jaetaan lauantaina 13.7. klo 10.30 alkaen paikkalippupisteeltä. Lippuja saa enintään 5 kpl/hakija.

Antti Pääkkönen: Satojen äänien takana🎫
Klo 15.45–17.45
Kamarimusiikkisali

Kunniavierasohjelmassa Antti kertoo urastaan ja erityisesti ääninäyttelemisestä. Kuinka Antti on aloittanut uransa? Mitkä roolit ovat jääneet hänen mieleensä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen ohjelman aikana. Ohjelman lopuksi järjestetään nimikirjoitustilaisuus.

Ohjelmaan osallistuaksesi tarvitset paikkalipun, joita jaetaan la 13.7. klo 10.30 alkaen paikkalippupisteellä Musiikkikeskuksen narikkaa vastapäätä. Lippuja jaetaan enintään 2 kpl/hakija. Paikkalippu oikeuttaa myös nimikirjoitukseen.

Sunnuntai

Karaoke
10.00–16.00
Luokka 205
Karaokea monipuolisella biisilistalla! Anime-tunnareista länsimaisiin tuttuihin. Tule laulamaan suosikkisi yksin tai kaverisi kanssa!

Lolitamuodin 101
10.30–11.15
Auditorio
Heta ”lumi_lolita” Myllymäki
Vilahtiko conissa röyhelöinen mekko? Pilkottaako väkijoukossa päärusetti? Lolitamuoti on japanilaista katumuotia, jolla on harrastajia ympäri maailman. Tämä luento selventää muodin historiaa, vaikutteita ja vaikutuksia, ja kertaa käytännön asioita liittyen tähän prinsessamaisen ihanaan tyyliin. Olit sitten aloitteleva röyhelöharrastaja tai pitkän linjan mestari, olet tervetullut kuuntelemaan ja tapaamaan muita harrastajia!

Cosplay mafia
11.00–12.30
Luokka 214
Alex
Tule mukaan pelaamaan erä tai pari mafia-peliä omaan hahmoosi eläytyen.

Kaavan muokkauksen ABC
11.30–13.00
Auditorio
Myrsky_cosgay
Oletko viettänyt tunteja miettien, miten siitä peruskaavasta saadaan kummallisia animu-asuja tehtyä? Tai miten se puseron kaava saadaan itselle istuvaksi?? NO EI HÄTÄÄ!! Nyt on joku, joka raottaa vähän niitä kaavan kuosittelun ovia! Tule siis kuuntelemaan, kun koulutettu ompelija ja pitkäaikainen cossaaja kertoo niksejä!

Love and DeepSpace: Interact with Otome Boys
11.30–12.15
Kamarimusiikkisali
Yanicoser, Kazuha Cosplay, Lillepysen Cosplay and Kurrepupu
Interactive panel where you can have conversations and games, Q&A and other fun activities with Love and DeepSpace characters Zayne, Xavier and Rafayel, hosted by MC.

Nekomättö! (Finaali)🔮
12.00–15.00
Sunnuntain Nekomätössä jännitys on aivan katossa, kun päästään näkemään huikeat top 8 -pelit. Tiedossa on siis kovia tunteita ja mahtavia pelejä, kun kahdeksan pelaajaa taistelevat palkinnoista ja luvasta ylpeillä Nekomätön voitolla!

Pelit streamataan, joten tätä mahtavaa jännitystä pääsee myös katsomaan muualtakin kuin paikan päältä. Streamiin löydät linkin sivuiltamme: www.nekocon.fi/nekomatto.

PIIRI: con-tapahtumien Discord-yhteisö
13.00–13.30
Luokka 214
Hannele ”Edelyne” Tervo
Esittelyssä Piiri, Discord-pohjainen yhteisö, joka syntyi Suomen con-tapahtumien edustajien yhteistyönä. Tavoitteena on luoda alusta, joka palvelee tapahtumanjärjestäjiä ja kävijöitä yhdistäen heidät jakamaan tietoa ja keskustelemaan. Ajatuksena on, että Piiristä muotoutuu myös uusi harrastajia yhdistävä paikka. Tule kuuntelemaan Piirin kattava esittely, esittämään kysymyksiä ja keskustelemaan!

Matka Pokémon-mestariksi
13.00–13.45
Auditorio
Lassi Luukko
Haluatko olla Pokémon-mestari, muttet tiedä mistä aloittaa? Aloita tästä luennosta! Käsittelemme neljä Pokémon-peliä, joista järjestetään virallisia turnauksia, sitä mitä turnauksiin pääsemiseksi tulee tehdä, ja millaisia haasteita missäkin pelissä voi tulla vastaan. Puhumme Pokémon Scarletista & Violetista, Pokémon-korttipelistä, Pokémon GO:sta ja Pokémon Unitesta. Aikaisempaa kokemusta tai osaamista ei tarvita, ja kahta virallisista peleistä voi kokeilla myös kännykällä.

Lique Show – Cossiseikkailu
13.00–13.45
Kamarimusiikkisali
Lavliqe
Hieman omalaatuinen ex-lastenmaskotti haluaisi kovasti tehdä vaikutuksen upealla asulla, mutta voi jehna, eihän Lique tiedä miltei mitään cosplaysta! Nyt hän tarvitseekin yleisön apua päättämään, mistä mediasta hänen ensimmäinen asunsa tulisi olla. Mukana on kaikille tuttuja klassikoita, mutta tapa, jolla niihin sukelletaan saattaa olla yllättävän… kirjaimellinen. Hyppää mukaan värikkääseen ja huumorintäyteiseen seikkailuun! Jos koet olevasi vielä itsekin uusi cosplayn maailmassa, niin ei huolta: tiedät todennäköisesti enemmän kuin tämä kyseinen pelle.

Digimonien avara luonto
14.00–14.45
Auditorio
Jonne ”JoneZi” Virkanen
On olemassa rinnakkaismaailma, jota asuttavat merkilliset elämänmuodot. Nämä olennot tunnetaan digimoneina. Ne voivat olla niin vaarallisia petoja kuin älykkäitä ihmistä muistuttavia hahmojakin. Joskus maailmojen välinen raja hämärtyy, jolloin ne vaikuttavat toisiinsa. Tässä ohjelmassa käymme luontodokumentin lailla läpi digimonien elintapoja ja kulttuuria.

Cosplaykilpailut 🎫
14.00–15.30
Konserttisali

Vuoden 2024 Nekoconin cosplaykilpailuiden kattaukseen kuuluvat cosplaypukukilpailu (aloittelijat), konkareiden cosplaypukukilpailu (duo & soolo), photoshoot-kilpailu sekä cossikissakuvakisa. Väliaikashow’sta vastaa tanssiryhmä Project Nostaloid. Tervetuloa ihailemaan pukuloistoa, upeita valokuvia ja säkenöiviä tanssijoita!

Huom! Cosplaykilpailuja pääsee seuraamaan vain ilmaisella paikkalipulla. Cosplaykilpailun paikkalippuja jaetaan su 14.7. klo 11.00 alkaen paikkalippupisteellä. Paikkalippuja jaetaan enintään 5 kpl/hakija.

LARP telenovela: Häät🔮
14.00–15.30
Luokka 214
Jade Christiansen, Tiitus Pajukangas
Oletko aina halunnut kokeilla LARPpaamista, mutta ilmoittautuminen on pelottavaa, ihmisiä on paljon ja se voi olla kallistakin? Vai onko kenties viime pelistä liian kauan, ja LARPpi-hammasta jo kolottaa? Tämä on silloin ohjelma juuri sinulle! Tule toteuttamaan elämäsi draamalaamaisimpaa hääjuhlaa, jossa jokainen osallistuja on oman elämänsä äänekäs päähenkilö. Peli sopii niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin. Ennen pelin alkua käydään läpi nopeasti LARPpauksen perussäännöt ja pelikohtaiset oleelliset asiat, minkä lisäksi osallistuminen edellyttää yleisten LARPpauksen sääntöjen lukemista larp.fi:n nettisivuilta: https://larp.fi/?page_id=106. Ennakkoilmoittautuminen Google Forms-lomakkeella, jonka linkki löytyy Nekoconin sivuilta ja QR-koodilla infosta.

Päättäjäiset
16.00–16.30
Konserttisali

Conin loppumetreillä vedellään vielä viimeiset voimapaukut naftaliinista! Millaisen päätöksen saa avajaisissa alkanut kadonneen kissanmintun metsästys?

Ohjelma sisältää välkkyviä ja kirkkaita valoja, savua ja kovia ääniä.

Päättäjäisissä luvassa myös eksklusiivisia paljastuksia vuoden 2025 Nekoconista