Cosplaypukukilpailu (aloittelijat)

Nekoconissa nähdään jälleen perinteinen yksilöpukukilpailu, joka on suunnattu aloitteleville harrastajille. Pukuloistoa tuomaroi etukäteen valittu tuomaristo, jonka tehtävänä on valita upeiden helmien joukosta kolme parasta cosplaypukua. Tuomaristolla on mahdollisuus myös kunniamaininnan jakamiseen. Kaikki cosplaykilpailut käydään sunnuntaina 14.7.2024 klo 14:00-15:30. Pukukilpailujen tuomaroinnit suoritetaan ennakkoon sunnuntaiaamuna.

Huom! Kisaajien tulee ostaa pääsylippu tapahtumaan itse.

Ilmoittautuminen


Pukukilpailu on TÄYNNÄ! Kiitos kaikille ilmoittautuneille. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella sähköpostitse cosplayvastaavalta.
Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen aukeaa 8.4.2024 klo 18 ja sulkeutuu 21.4.2024 klo 23:59. Ilmoittautumisen aukeamisesta tiedotetaan erikseen Nekoconin sosiaalisessa mediassa. Mikäli kaikki kisaajapaikat täyttyvät, ilmoittautuminen voidaan sulkea aiemmin kuin 21.4.2024 klo 23:59. 

Voit ilmoittautua mukaan aloittelijoiden cosplaypukukilpailuun, jos seuraavat kriteerit täyttyvät:
-Olet tehnyt cosplaypukuja itse noin neljä vuotta tai alle
-Sinulla ei ole käsityöalan tutkintoa (esim. mittatilausompelija) tai opintosi ovat vielä kesken

Jos kriteereistä ilmenee kysyttävää, ota yhteyttä cosplayvastaavaan sähköpostitse (cosplay@nekocon.fi).


Pukukilpailu on TÄYNNÄ! Kiitos kaikille ilmoittautuneille. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi tiedustella sähköpostitse cosplayvastaavalta.

Säännöt

Kisaajan puvun tulee olla vähintään 80 % kisaajan itsensä tekemä. Pienimuotoinen avustus esim. perheenjäseniltä tai tuttavilta on sallittua. 

Puvussa tulee pystyä liikkumaan portaissa. 

Kisaaja ei ole saanut sijoittua samalla puvulla aiemmissa kilpailuissa.

Kisaajan tulee toimittaa referenssikuvia puvustaan annettujen ohjeiden mukaisesti ja kisaajan puvun tulee vastata referenssikuvia. Tämä tarkoittaa, että kisaaja ei voi antaa referenssikuvaa esim. Pikachusta, ja toteuttaa tästä gijinkaa (“ihmisversiota”) oman tulkinnan mukaisesti.

Ostetut tai teetetyt asut ovat kiellettyjä. Tuomareille tulee ilmoittaa tuomaroinnin aikana, jos puvussa on käytetty ostettuja osia joko sellaisenaan tai kisaajan itse muokkaamina.

Kilpailussa ei ole lähdemaarajoituksia, mutta hahmon tulee olla peräisin lisensoidusta lähteestä. Hahmot voivat olla peräisin animaatioista, videopeleistä, elokuvista, tv-sarjoista, sarjakuvista tai muista vastaavista lähteistä. Hahmosta tulee olla olemassa vähintään yksi (1) virallinen kuva.

Kilpailija on velvollinen osallistumaan tuomarointiin, valokuvaukseen sekä kilpailun lavaosuuteen. Tuomarointi ja valokuvaus suoritetaan ennakkoon kisapäivän aamuna.

Kilpailijoita (video)kuvataan lavaosuuden aikana Nekoconin (ja yleisön) toimesta.

Lavaosuus ei sisällä esitystä, mutta kisaaja voi halutessaan valmistella etukäteen hahmolleen sopivan sisääntulon sekä kolme poseerausta. Lavaosuutta ei kuitenkaan tuomaroida.

Kilpailuiden voittajista julkaistaan voittajakooste Nekoconin nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Voittajakoosteessa käytetään kisaajista otettuja kisaajakuvia. Voittajakooste esittelee kaikki kilpailussa sijoittuneet sekä kunniamaininnan saaneet henkilöt.

Mikäli kilpailija on alaikäinen, tulkitaan cosplayvastaavalle lähetetty osallistumisilmoitus siten, että alaikäisellä kilpailijalla on kilpailuun osallistumiseen sekä valokuvaukseen huoltajan suostumus.

Conitean tai cosplaytiimin jäsenet eivät voi osallistua kilpailuun.

Referenssikuvat

Referenssikuvat eli lähdekuvat hahmosta/puvusta, toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kisaajan tulee luoda referenssikuvakansio pilvipalveluun (esim. Google Drive tai Dropbox), jonka jakamislinkin kisaaja lisää ilmoittautumislomakkeeseen. Ongelmatilanteessa voit olla yhteydessä cosplayvastaavaan.

Referenssikuvakansiosta tulee löytyä vähintään yksi (1) referenssikuva. Kuvia voi olla maksimissaan viisi (5). Kuvia voi lisätä kansioon ilmoittautumisen jälkeen. Viimeinen lisäyspäivä referenssikuville on 31.5.2024.

Tiedostot tulee nimetä seuraavasti:

Kansio: Referenssikuvat_kisaajan_nimi
Kuvat: Referenssikuva_1_kisaajan_nimi jne. (juokseva numerointi)

Referenssikuvassa on suositeltavaa näkyä vain ne osat puvusta, jotka kisaaja on tekemässä. Puuttuvat osat voivat vaikuttaa tuomarointiin. Mahdollisimman hyvä ja selkeä referenssikuva auttaa tuomareita arvioimaan kisaajan pukua.

Henkilötietojen käsittely

Kilpailun ilmoittautumislomakkeella annettuja henkilötietoja käsitellään vain Nekoconin cosplayvastaavan ja muun conitean toimesta. Annetut henkilötiedot poistetaan tapahtuman jälkeen.

Kilpailussa ja voittajakoosteessa ilmoitetaan:
-kisaajien nimet/nimimerkit heidän omien toiveidensa mukaisesti
-hahmojen ja sarjojen tiedot.

Mikäli kilpailusta herää kysyttävää, voit lähettää sähköpostia cosplayvastaavalle osoitteeseen cosplay@nekocon.fi