Kävijätiedote

Hyvät Nekoconin kävijät,

Tarkkasilmäisimmät uutisten seuraajat ovat varmaankin huomanneet viime viikkoina uutisointia Suomen kissakahviloista ja epäilyistä niihin liittyvistä epäkohdista. Myös me coniteassa olemme seuranneet tiiviisti uutisointia, minkä lisäksi olemme saaneet kuulla kyseisen kissakahvilayrittäjän ja Kuopion kahvilapäällikön näkökulmat tilanteesta. 

Nekocon on jo muutaman vuoden ajan tehnyt yhteistyötä Kuopion kissakahvila Tiramisun kanssa. Yhteistyömme on tähän asti toiminut moitteettomasti, eikä Nekoconin conitealla ole syytä epäillä, että uutisoidut asiat Tiramisun kissojen hyvinvoinnista ovat johtuneet kenenkään pahantahtoisuudesta. Olemme keskustelleet kahvilan ja Nekoconin yhteistyön jatkumisesta koko conitean kesken viime viikolla ja äänestäneet asiasta. Keskustelun ja äänestyksen perusteella olemme päättäneet, ettemme voi hyvällä omallatunnolla jatkaa yhteistyötä Tiramisun kanssa tänä vuonna.

Haluamme tiedottaa kävijöitämme tästä päätöksestä, sillä vaikka yhteistyö kissakahvila Tiramisun kanssa on tältä vuodelta lopetettu, heidän mainoksensa on silti tämän vuoden paperisessa ohjelmalehdessä. Syynä tähän on se, että kuulimme epäillyistä epäkohdista vasta ohjelmalehtisen jo mentyä painoon. Olemme kuitenkin poistaneet mainoksen ohjelmalehden digitaalisesta versiosta sekä nettisivuiltamme.

Olemme koko Nekocon ry:n puolesta hyvin pahoillamme ja myös harmissamme tilanteesta ja päätöksestä, jonka jouduimme keskusteluiden pohjalta tekemään. Toivomme vilpittömästi, että tilanne selviää mahdollisimman pian.

Nekoconin conitea