Lauantaina Finnkino Scalassa anime-elokuvia

Miltä kuulostaisi leffailta con-päivän jatkoksi? Kuopion Finnkino Scala tarjoaa ohjelmistossaan tulevana lauantaina kaksi anime-elokuvaa: Naapurini Totoro ja Your Name.

Molemmat leffat on puhuttu japaniksi, ja tekstitykset ovat sekä suomeksi että ruotsiksi. Lisätietoa elokuvista löydät Finnkinon sivuilta. Liput myydään normaalihinnalla, ja niitä voi ostaa Finnkinon verkkokaupasta, sovelluksesta tai teatterista.

Naapurini Totoro

Lauantai 13.7.
Klo 18:15
Finnkino Scala, Kuopio
Osta lippusi nyt!

Hayao Miyazakin kolmas pitkä elokuva Naapurini Totoro on Studio Ghiblin tuotannon hurmaava peruskivi ja ehkä kaikkein kallisarvoisin elokuva-aarre. Totoro-hahmo on myös koko Ghiblin logo. Totoron nostalginen, 30-luvun Showaan sijoittuva luonnonläheinen maailma ja tarina uuteen taloon muuttavista siskoksista sekä viereisessä metsässä elävistä maagisista karvaturreista sisältää useita Miyazakin tuotannon kantavia teemoja.

Totoro on kunnianosoitus luonnonvoimille. Miyazaki kertoo tarinan uuteen kotiin – jossa ainakin melkein kummittelee – ja läheiseen metsään tutustuvien 10- ja 4-vuotiaiden tyttöjen näkökulmasta. Totoro ei ole kiinnostunut aikuisesta pyrkimyksestä järjestykseen tai logiikkaan. Totoro jakaa hyvää mieltä edesvastuuttoman omapäisesti ja mielivaltaisesti. Totoro on kuin säätila, mahdoton ennustaa. Sen mukaan on vain elettävä. Sen viehätysvoimaa ei voi mitenkään kiertää eikä väistää. Totoro on maailmanlaajuinen ilmiö. Kerrankin elokuva joka sopii taatusti kaiken ikäisille.

Your Name.

Lauantai 13.7.
Klo 19:30
Finnkino Scala, Kuopio
Osta lippusi nyt!

Pitkästynyt pikkukaupungin tyttö Mitsuha uneksii elämästä komeana tokiolaispoikana. Eräänä aamuna Mitsuha tosiaan herää menevän Takin kehossa. Tokiolainen Taki herää samaan aikaan suloisena Mitsuhana. Totaalista ensihämmennystä seuraa innostus. Kumpikin pääsee tutkimaan… toista puolta itsessään. Taki ja Mitsuha oppivat jättämään viestejä toisilleen, toiselle minälleen. Mutta onko kosminen yhteys liian kaunis kestääkseen?

Juhlittuja lyhytelokuvia ja pieniä tuotantoja tehnyt ohjaaja Makoto Shinkai yllätti koko elokuva-alan. Viime elokuussa Japanissa ensi-iltansa saanut “your name.” on lyhyessä ajassa noussut maailman kaikkien aikojen katsotuimmaksi anime-elokuvaksi ohi Hayao Miyazakin Henkien kätkemän. Rajoja kaatavasta visionäärisestä teoksesta on ansaitusti tullut kansainvälinen tapaus.

Originaaliversio! Kieli: japani / Tekstitys: suomi & ruotsi

Kimi no na wa / Oy Cinema Mondo Ltd

Elokuvien kuvaukset: Finnkino
Elokuvien levitys: Oy Cinema Mondo Ltd