Photoshoot-kilpailun tuomaristo

Kuva: Narikka Photography

Tuomarin Nimi: Kurrepupu
Instagram: @kurrepupu (https://www.instagram.com/kurrepupu/ )

Moi Neko-kansa! :3 Olen Kurre tai tutummin ”Kurrepupu”, 33-vuotias cosplay-intoilija pääkaupunkiseudulta. Ensimmäisen jämerän kameran sain kätösiini vuonna 2008, jonka jälkeen olen kuvaillut ympäröivää maailmaa omaksi iloksi. Opiskelin nuoruudessani taidealaa, ja kuvauksen parissa on tullut tehtyä kaikenlaisia mielenkiintoisia projekteja aina vanhan tyylisestä kuvan kehittämisestä neulanreikäkameroihin. Nykyinen koulutus minulla on digitaalisessa muotoilussa.

Suurimman osan vuosistani olen viettänyt kameran edessä, mutta vastikään siirryin uudelleen linssin toiselle puolelle. Tämän vuoden puolella pääsin sijoittumaan vihdoin myös ekoissa kansainvälisissä kisoissani. Kuvaajana arvostan selkeää panostusta yksityiskohtiin sekä teknistä tasapainoa. Haluan, että kuva onnistuu kertomaan minulle tarinan tai herättämään tunteita. Rakastan herkullisia värejä sekä dramaattisia kontrasteja! 

Kuva: torucos

Tuomarin Nimi: tamameru
Instagram: @tamameru ( https://www.instagram.com/tamameru/ )

Portfolio: https://tamapictures.wordpress.com/

Moikka!

Oon tamameru ja cosplayin pariin löytänyt vuonna 2010. Kuvaaminen liittyi mukaan harrastukseen vähän myöhemmin, mutta nykyään valokuvaus on iso osa mun ammatillista identiteettiä mediasuunnittelijana. Vahvuuksiini kuuluu cosplay-potretit, joissa hyödynnän värejä ja jälkikäsittelyä rohkeasti. Mun kuviin oon saattanut törmätä somessa tai photoshoot-kilpailuissa.

Sijoituin 2023 Nekoconissa ensimmäiseksi technical-kategoriassa, ja innolla odotan tämän vuoden photoshoot-kilpailun tuomarointia! Kuvissa arvostan harkittua tunnelman rakentamista, harmonista sommittelua ja rohkeaa kokeilullisuutta. Tuomarina kiinnitän huomiota myös kuvan tekniseen toteutukseen sekä erityisesti jälkikäsittelyyn kuvan viimeistelyssä.

Inspiroivia kisoja odottaessa, onnea kaikille kilpailijoille!

Kuva: tamameru

Tuomarin Nimi: torucos
Instagram: @torucos (https://www.instagram.com/torucos/ )


Moikka!Oon Elian (tunnetaan myös nimellä torucos), ja mut voidaan ehkä muistaa viime vuoden Nekoconin techical-kategorian voittajakuvasta, jossa esiinnyin mallina. Valokuvausharrastukseni on kulkenut käsi kädessä cosplayn kanssa viimeisen reilun vuosikymmenen. Kokemusta sekä mallin että kuvaajan roolista on vuosien mittaan kertynyt runsaasti. Minulta löytyy valokuvaajan koulutus, ja tällä hetkellä opiskelen ja työskentelen median parissa. Cosplayvalokuvissa arvostan, kun mallin ja kuvaajan välinen yhteistyö sekä luottamus näkyy onnistuneessa kuvassa. Valokuvissa pidän erityisesti myös tarinallisuudesta, kekseliäisyydestä, eksperimentaalisuudesta ja tunnelmasta. Kannustan siis kaikkia tekemään omalla tyylillä ja kokeilemaan uusia asioita! Innolla Nekoconia ja kesää odottaen,
torucos