Konkareiden cosplaypukukilpailu (duo & soolo) tuomaristo

Kuva: Nianmaho

AG
Instagram: @ag_aagee ( https://www.instagram.com/ag_aagee/ )

Hei! Olen Emilia tai tutummin AG, ja tuomaroin tulevassa Nekoconissa konkarien pukukilpailua. Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2005 lähtien, ja edustan tänä vuonna Suomea Nordic Cosplay Championship -finaalissa. Puvuntekijänä olen pikkutarkka käsityöläinen, mikä näkyy muun muassa kiinnostuksessani kankaiden värjäämiseen. Odotankin jo innolla, että pääsen kuulemaan teiltä kisaajilta tarkemmin tekemienne pukujen työvaiheista. Kovasti tsemppiä tulevaan kisaan!

Kuva: Nianmaho

Faroni
Instagram: @faronicosplay ( https://www.instagram.com/faronicosplay/ )

Moi! Faroni täällä! 

Cosplay on ollut harrastuksena vuodesta 2014, ja kisaamista on tullut nähtyä ja koettua sekä kisaajan että tuomarin näkökulmasta eri maissa. Viimeisin kisakokemus oli cosplayn NCC-kisat 2023, jossa sijoituin 1. sijalle. Kisapuvuissa ihailen tarkkaa käsityötä sekä luovaa designiin soveltuvien materiaalien valintaa, värejä ja tekstuureja. 

Nähdään pian! <3

Kuva: defeatstreakcos

Alex / heartgrenaded
Instagram: @heartgrenaded (https://www.instagram.com/heartgrenaded/ )

Moi kaikki! Olen Alex, netissä käytän nimimerkkiä heartgrenaded. Cosplayta olen harrastanut yli 15 vuotta, ja vyöltäni löytyy lisäksi parturi-kampaajan ja maskeeraajan tutkinto. Eniten on tullut cossattua hahmoja länsimaalaisesta populaarikulttuurista, ja erityisesti videopelit ovat lähellä nörttisydäntäni. Cossikisaamisesta olen aktiivisesti innostunut näin kolmekymppisenä, samoin kuin tuomaroinnista. Cossaamisessa innostaa ongelmanratkaisu, luovuus ja konkretia – on upeaa nähdä, kun projekti muuntuu luonnospöydältä todellisuudeksi. Tuomaroinnissa kiinnitän erityistä huomiota peruukkeihin ja maskeeraukseen koulutustaustani vuoksi. Nähdään Nekoconissa, ja olkoon Voima kanssanne, kisaajat!