Cosplaypukukilpailu (aloittelijat) tuomaristo

Kuva: Regzo

Minervainen
Instagram: @minervainen.cos ( https://www.instagram.com/minervainen.cos/ )

Moimoi! ✨ Olen Minervainen ja cosplayharrastuksen parissa on tullut vietettyä jo reilu kymmenisen vuotta, ja kisalavoille olen astunut ensimmäistä kertaa jo vuonna 2013. Kokemusta on tullut sen jälkeen useasti niin puku- kuin esityspainoitteisista cosplaykisoista sijoituksia myöten, joista yksi viimeisimmistä on tullut juurikin viime Nekoconin kokeneiden pukukilpailusta!

Takataskusta löytyy harrastusvuosien lisäksi vestonomin paperit, eli kaavoitus, mittasuhteet sekä ompelujälki ovat lähellä sydäntä, ja kiinnitän niihin omissa puvuissani erityisen paljon huomiota.

Tuomarina eniten kiinnostaa kuulla siitä matkasta, mikä on kuljettu puvun valmistusprosessin aikana, eli ei ressiä mistään sisäsaumojen tarkistuksesta! Mahtavaa cosplayssa on se, miten eri tavoin cosseja voidaan valmistaa ihan tekijästä riippuen ja päästä montaa reittiä pitkin huikeisiin lopputuloksiin. Jokainen kisaaja ansaitseekin ison olan taputuksen selkään siitä hyvästä, että uskaltaa esitellä omia taitojaan yleisön edessä!
On ihanaa päästä näkemään aitiopaikalta, millaisia kädentaitoja sekä luovuutta tullaan näkemään tämän vuoden kisoissa. Tsemppiä kaikille kisaajille, nähdään Nekossa 🥰

Kuva: Hootti

NNancy
Instagram: @nnancycos ( https://www.instagram.com/nnancycos/ )

Hei kaikki! Olen NNancy (mm. X:ssä ja IG:ssä nimellä nnancycos), ja cossannut vuodesta 2007 asti. Tykkään tehdä röyhelöitä ja kellohameita sekä kirjoa käsin.

Tämä on ensimmäinen virallinen tuomarointikertani. Muistan, miten jännää on olla kisaamassa ihka ensimmäisiä kertoja, joten tuomarointitilanteessa pyrin omalla läsnäolollani helpottamaan tuota jännitystä, jos suinkin mahdollista. Minua ei tarvitse pelätä! Kiinnitän usein huomiota erityisesti asujen mittasuhteisiin ja siistiin kädenjälkeen. Isompi ja koristeellisempi ei ole aina parempi, vaan simppeli ja siististi tehty on myös arvokasta.

Kuva: chamiraphoto

witchyblitzhycos
Instagram
: @witchyblitzhycos (https://www.instagram.com/witchyblitzhycos/ )
Moi! Olen Sara eli witchyblitzhycos. Olen harrastanut cossaamista jo 14 vuotta, mutta olen vasta viime vuosina lähtenyt kisaamaan ja osallistunut tapahtumajärjestämiseen – ilahduttavaa, että tässä harrastuksessa keksii vielä vuosienkin jälkeen jotain uutta kokeiltavaa 😀 Olen cossannut pääasiassa länsimaisista lähteistä, ja teen yleensä pukuja aina yhdessä jonkun kanssa. Mielestäni cossaamisessa parasta on uusien asioiden opettelu ja luovien ratkaisujen keksiminen. Omaa vahvinta osaamistani cossinteossa ovat nahkamateriaalit, propit ja maskeeraus. Teen parhaani, että tuomarointitilanteesta jää kaikille kisaajille kiva ja kannustava kokemus. Hauskaa ja inspiroivaa conia jokaiselle! ✨