Cosplayvastaavan tervehdys

Cosplayvastaavan tervehdys

Heipparallaa!

Nimeni on Tekla “megurinemagnet” Kokkonen ja toimin Nekoconin cosplayvastaavana jo kolmatta vuotta. (⌯’▾’⌯)

Palataan hetkeksi fiilistelemään vuoden 2023 Nekoconin cosplaykilpailuja. Pääsimme jälleen ihastelemaan upeita pukuja peräti neljässä eri kilpailuformaatissa: aloittelijat, kokeneet, paripukukilpailu sekä kokeneet ensikertalaiset. Photoshoot-kilpailussa nähtiin mielettömän hienoja valokuvia tutuissa classic & technical -kategorioissa. Lauantain väliaikashow’sta vastasi idoliryhmä Andromed@, ja sunnuntaina väliajalla meitä viihdytti idoliryhmä Sunset Idols. Haluan vielä kerran kiittää teitä kaikkia, jotka olitte mukana toteuttamassa 2023 Nekoconin cosplaykilpailuja. Ilman teitä Nekoconin cosplaykilpailuja ei olisi.

Kokeneet ensikertalaiset -kilpailussa tapahtui täysin ymmärrettävistä syistä peruutuksia, ja lopullinen kisaajamäärä oli kilpailupäivän aamuna kolme. Palkintojenjaossa toimimme siten, että tuomaristo jakoi kolme kunniamainintaa ja valitsi yhden voittajan. Tämä ratkaisu oli mielestäni paras mahdollinen, ja sekä kisaajat että yleisö olivat palautteiden perusteella samaa mieltä .

Kokeneet ensikertalaiset -kolmikon yhteishenki näkyy erityisen hyvin tässä kuvassa, ja siksi kuva on yksi suosikeistani viime tapahtuman lavakuvista. (Kuva: Kyuu Eturautti)

Ennen kilpailujen alkua screenillä pyöri videoita, jotka pitivät sisällään nostalgisia animetunnareita Starzingeristä Digimoniin (allekirjoittanut saattoi myös pienen yllytyksen jälkeen intoutua jammailemaan lavalle Digimonin suomitunnarin tahtiin Taichi-cossissaan—). Tunnareiden valitseminen oli melkoinen nostalgiasukellus, jonka aikana tirautin kyyneleen jos toisenkin. Oli mahtavaa saada nostalgia-teemaa esille tällä tavoin. Kiitos nostalgiavideoiden toteuttamisesta kuuluu graafikko Ellulle sekä taltiointivastaava Patrikille. Kenties katselemme vähän videoita myös vuonna 2024, mukaillen Otukset & kummajaiset -teemaa. (o˘◡˘o)

Kaiken kaikkiaan cosplaykilpailut keräsivät paljon hyvää palautetta. Taustamusiikeista sekä nostalgiavideoista pidettiin, upeaa juontajaamme Ilona Cosplayta kehuttiin ja kisoja kuvailtiin inspiroiviksi. Kritiikkiä annettiin mm. valotikkujen käytöstä yleisössä, taustamusiikkien volyymista sekä yleisön kautta tehtävistä heittovaloista. Cosplaykilpailujen ohella Nekoconissa vastuullani ovat myös yleiset pukuhuoneet. Palautteen mukaan pukuhuoneet olivat pysyneet pääosin siistissä kunnossa tapahtuman läpi, ja pukuhuoneiden varusteluja kehuttiin. Kritiikkiä annettiin pukuhuoneisiin johtavan kulkureitin epäselvyydestä. Pyrin kehittämään palautteessa esille nousseita asioita parhaani mukaan. Paljon kiitoksia kaikille palautetta antaneille, arvostan palautettanne suuresti! ⸜( *ˊᵕˋ* )⸝♡

Nekoconissa 2024 on mahdollista kilpailla tuttuun tapaan niin cosplaypukujen kuin cosplaykuvien saralla. Photoshoot-kilpailuihin on luvassa uudistuksia niin kisaajapalautteen kuin omien huomioideni pohjalta. Toimin Traconissa 2023 yhtenä photoshoot-kilpailun tuomareista, ja pidin valtavan paljon siitä, miten kilpailukuvia palkittiin esim. parhaasta kuvailmaisusta tai hyvästä teknisestä toteutuksesta. Näin ollen myös Nekoconin photoshoot-kilpailuihin on luvassa jotakin vastaavaa. Kaikki kilpailut esitellään sääntöineen ensi vuoden puolella. Nähtäväksi jää, että onko cosplaykilpailujen joukossa jo ensi vuonna jotakin aivan uutta, vai kruunataanko ensimmäinen kissojen kissa esimerkiksi Nekoconin juhlavuonna 2025? (¬‿¬ ) ~☆

Nähdään Nekoconissa! ♡

– Tekla “megurinemagnet” Kokkonen
/ᐠ .  ̫ .ᐟ\ฅ Nekocon 2024 cosplayvastaava

(ps. pukuhuoneissa on Got2Be -hiuslakan sijaan hajutonta hiuslakkaa, jotta pukkareissa olisi vähemmän voimakkaita hajuja ♡)