AI-tapahtumassa

AI-tapahtumassa

Kuten Tracon jo aiemmin linjasi kieltämällä AI-taiteen tapahtumassaan on Nekoconin conitea tullut samaan päätökseen aiheen suhteen ja olemme mukailleet Traconin kirjoittamaa tekstiä ohjeistuksessamme.

Haluamme osoittaa tukemme ja kunnioittaa taiteilijoiden omaa työpanosta asettamalla Nekoconin tapahtumiin AI-taiteen myyntikiellon. Kiellämme tekoälyllä generoidun taiteen myymisen taidekujalla, artesaanipöydillä ja myyntisalissa. Kielto koskee kokonaan tai osittain generoituja kuvia, jotka pohjautuvat muiden osapuolien kuvien hyödyntämiseen. Kiellon alle kuuluvat myös muut myytävät teokset, joissa on hyödynnetty kuvituksen suhteen AI-taidetta esim. Midjourneyta käyttämällä.

Linjaus varmistaa kävijöillemme mukavan ja onnistuneen ostokokemuksen; kävijät voivat olla varmoja rehellisesti ja aidosti toteutetusta taiteesta ja sisällöstä.

Linjaamalla AI-taiteen olevan kiellettyä Nekoconissa, varmistamme että taidekuja, -artesaani ja -myyntipöytäpaikkojen haun yhteydessä kaikki myyjät ovat ajantasalla asiasta ja sitoutuvat näin arvoihimme.

Jos sinulla on kysyttävää AI-linjauksesta, voit lähettää sähköpostia taidekuja@nekocon.fi.