Paripukukilpailu 2023

Paripukukilpailu 2023

Paripukukilpailussa kaksi cosplayharrastajaa yhdistävät voimansa ja kilpailevat parina. Pukuloistoa tuomaroi etukäteen valittu tuomaristo, ja parin puvut arvioidaan yhdessä kokonaisuutena. Tuomaristo palkitsee kolme parasta paria. Tuomaristolla on mahdollisuus myös kunniamaininnan jakamiseen. Paripukukilpailun kisapäivä on sunnuntai 16.7.2023. Kisaajien tulee ostaa pääsylippu tapahtumaan itse.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen aukeaa torstaina 6.4.2023 kello 18:00 ja siitä tiedotetaan erikseen Nekoconin somekanavissa. Ilmoittautuminen on auki 6.-30.4.2023. Mikäli kaikki kisaajapaikat täyttyvät aiemmin kuin 30.4.2023, voidaan ilmoittautuminen sulkea aiemmin kuin 30.4.2023.

Kisaparin tulee valita, kumpi heistä täyttää parin yhteisen ilmoittautumislomakkeen. Lomakkeen täyttänyt henkilö toimii myös kisaparin yhteyshenkilönä.

Säännöt.

  • Kisaajien pukujen tulee olla vähintään 80% kisaajien itsensä tekemiä ja tehty työmäärä tulee jakautua tasaisesti kisaparin kesken. Pienimuotoinen avustus esim. perheenjäseniltä tai tuttavilta on sallittua. 
  • Puvuissa tulee pystyä liikkumaan portaissa. 
  • Kumpikaan kisaaja ei ole saanut sijoittua samalla puvulla aiemmissa kilpailuissa.
  • Ostetut tai teetetyt asut ovat kiellettyjä. Tuomareille tulee ilmoittaa tuomaroinnin aikana, jos puvuissa on käytetty ostettuja osia joko sellaisenaan tai kisaajien itse muokkaamina.
  • Kilpailussa ei ole lähdemaarajoituksia, mutta hahmojen tulee olla peräisin samasta lisensoidusta lähteestä. Hahmot voivat olla peräisin animaatiosta, videopelistä, elokuvasta, tv-sarjasta, sarjakuvasta tai muusta fiktiivisestä lähteestä. Molemmista hahmoista tulee olla olemassa vähintään 1 virallinen kuva. Kilpailuun ei voi osallistua omilla designeilla tai fanarteilla (esim. Pikachu gijinka).
  • Kisaajien tulee toimittaa referenssikuvia puvuistaan annettujen ohjeiden mukaisesti ja kisaajien pukujen tulee vastata referenssikuvia.
  • Kilpailussa mukana olevat henkilöt ovat velvollisia osallistumaan tuomarointiin, valokuvaukseen (kisaajien kuvauspisteellä) sekä kilpailun lavaosuuteen.
  • Lavaosuus ei sisällä esitystä, mutta kisaajat voivat halutessaan valmistella etukäteen hahmoilleen sopivan sisääntulon sekä kolme poseerausta. Lavaosuutta ei kuitenkaan tuomaroida.
  • Kilpailuiden voittajista julkaistaan voittajakooste Nekoconin nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Voittajakoosteessa käytetään kisaajista otettuja kisaajakuvia. Voittajakooste esittelee kaikki kilpailussa sijoittuneet sekä kunniamaininnan saaneet henkilöt.
  • Mikäli kisaajat ovat alaikäisiä, tulkitaan cosplayvastaavalle lähetetty ilmoittautuminen siten, että alaikäisillä kisaajilla on kilpailuun osallistumiseen sekä valokuvaukseen huoltajan/huoltajien suostumus.

Referenssikuvat

Referenssikuvat, eli lähdekuvat hahmoista/puvuista, toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kisaparin tulee luoda yksi referenssikuvakansio pilvipalveluun (esim. google drive tai drop box), jonka jakamislinkin kisaparin yhteyshenkilö lisää ilmoittautumislomakkeeseen. Ongelmatilanteessa yhteyshenkilö voi olla yhteydessä cosplayvastaavaan.

Referenssikuvakansiosta tulee löytyä vähintään 1 referenssikuva molemmista puvusta. Kuvia voi olla maksimissaan 5 per puku. Kuvia voi lisätä kansioon ilmoittautumisen jälkeen. Viimeinen lisäyspäivä referenssikuville on 31.5.2023.

Tiedostot tulee nimetä seuraavasti:

Kansio: Referenssikuvat_kisaajan_nimi
Kuvat: Referenssikuva_1_kisaajan_nimi jne. (juokseva numerointi)

Referenssikuvissa on suositeltavaa näkyä vain ne osat puvuista, jotka kisaajat ovat tekemässä. Puuttuvat osat voivat vaikuttaa tuomarointiin. Mahdollisimman hyvät ja selkeät referenssikuvat auttavat tuomareita arvioimaan kisaajien pukuja. 

Mikäli kilpailusta herää kysyttävää, voit lähettää sähköpostia cosplayvastaavalle osoitteeseen cosplay@nekocon.fi