Cosplaypukukilpailu 2023 (kokeneet ensikertalaiset)

Cosplaypukukilpailu 2023 (kokeneet ensikertalaiset)

Kokeneet ensikertalaiset -cosplaypukukilpailu on suunnattu niille harrastajille,  jotka ovat kokeneita puvuntekijöitä, mutta ensikertalaisia kisalavalla. Voit ilmoittautua mukaan kilpailuun, jos olet harrastanut cosplayta n. 5 vuotta tai pidempään ja et ole aiemmin osallistunut cosplaypukukilpailuun. Kilpailua tuomaroi etukäteen valittu tuomaristo. Jotta kilpailu voidaan järjestää, tulee kilpailuun ilmoittautua vähintään 4 kilpailijaa. Kokeneet ensikertalaiset -pukukilpailun kisapäivä on sunnuntai 16.7.2023. Kisaajan tulee ostaa pääsylippu tapahtumaan itse.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen aukeaa torstaina 6.4.2023 kello 18:00 ja siitä tiedotetaan erikseen Nekoconin somekanavissa. Ilmoittautuminen on auki 6.-30.4.2023. Mikäli kaikki kisaajapaikat täyttyvät aiemmin kuin 30.4.2023, voidaan ilmoittautuminen sulkea aiemmin kuin 30.4.2023.

Säännöt

  • Kisaajan tulee täyttää “olen harrastanut cosplayta n. 5 vuotta tai pidempään, ja en ole aiemmin osallistunut cosplaypukukilpailuun” -kriteerit.
  • Kisaajan puvun tulee olla vähintään 80% kisaajan itsensä tekemä. Pienimuotoinen avustus esim. perheenjäseniltä tai tuttavilta on sallittua. Puvussa tulee pystyä liikkumaan portaissa. 
  • Ostetut tai teetetyt asut ovat kiellettyjä. Tuomareille tulee ilmoittaa tuomaroinnin aikana, jos puvussa on käytetty ostettuja osia joko sellaisenaan tai kisaajan itse muokkaamina.
  • Kilpailussa ei ole lähdemaarajoituksia, mutta hahmon tulee olla peräisin lisensoidusta lähteestä.  Hahmot voivat olla peräisin animaatioista, videopeleistä, elokuvista, tv-sarjoista, sarjakuvista tai muista fiktiivisistä lähteistä. Hahmosta tulee olla olemassa vähintään 1 virallinen kuva. Kilpailuun ei voi osallistua omilla designeilla tai fanarteilla (esim. Pikachu gijinka).
  • Kisaajan tulee toimittaa referenssikuvia puvustaan annettujen ohjeiden mukaisesti ja kisaajan puvun tulee vastata referenssikuvia.
  • Kilpailussa mukana olevat henkilöt ovat velvollisia osallistumaan tuomarointiin, valokuvaukseen (kisaajien kuvauspisteellä) sekä kilpailun lavaosuuteen.
  • Lavaosuus ei sisällä esitystä, mutta kisaaja voi halutessaan valmistella etukäteen hahmolleen sopivan sisääntulon sekä kolme poseerausta. Lavaosuutta ei kuitenkaan tuomaroida.
  • Kilpailuiden voittajista julkaistaan voittajakooste Nekoconin nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Voittajakoosteessa käytetään kisaajista otettuja kisaajakuvia. Voittajakooste esittelee kaikki kilpailussa sijoittuneet sekä kunniamaininnan saaneet henkilöt.
  • Mikäli kisaaja on alaikäinen, tulkitaan cosplayvastaavalle lähetetty ilmoittautuminen siten, että alaikäisellä kisaajalla on kilpailuun osallistumiseen sekä valokuvaukseen huoltajan suostumus.

Referenssikuvat

Referenssikuvat, eli lähdekuvat hahmosta/puvusta, toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kisaajan tulee luoda referenssikuvakansio pilvipalveluun (esim. google drive tai drop box), jonka jakamislinkin kisaaja lisää ilmoittautumislomakkeeseen. Ongelmatilanteessa voit olla yhteydessä cosplayvastaavaan.

Referenssikuvakansiosta tulee löytyä vähintään 1 referenssikuva. Kuvia voi olla maksimissaan 5. Kuvia voi lisätä kansioon ilmoittautumisen jälkeen. Viimeinen lisäyspäivä referenssikuville on 31.5.2023.

Tiedostot tulee nimetä seuraavasti:

Kansio: Referenssikuvat_kisaajan_nimi
Kuvat: Referenssikuva_1_kisaajan_nimi jne. (juokseva numerointi)

Referenssikuvassa on suositeltavaa näkyä vain ne osat puvusta, jotka kisaaja on tekemässä. Puuttuvat osat voivat vaikuttaa tuomarointiin. Mahdollisimman hyvä ja selkeä referenssikuva auttaa tuomareita arvioimaan kisaajan pukua. 

Mikäli kilpailusta herää kysyttävää, voit lähettää sähköpostia cosplayvastaavalle osoitteeseen cosplay@nekocon.fi