Cosplaypukukilpailu 2023 (aloittelijat & kokeneet)

Cosplaypukukilpailu 2023 (aloittelijat & kokeneet)

Nekoconissa nähdään perinteinen cosplaypukukilpailu, jossa kilpaillaan yksilönä niin aloittelijoiden kuin kokeneiden kategorioissa. Pukuloistoa tuomaroi etukäteen valittu tuomaristo, jonka tehtävänä on valita upeiden helmien joukosta kolme parasta cosplaypukua. Tuomaristolla on mahdollisuus myös kunniamaininnan jakamiseen. Kummallekin kategorialle on valittu erilliset tuomaristot. Pukukilpailun kisapäivä on lauantai 15.7.2023. Kisaajan tulee ostaa pääsylippu tapahtumaan itse.

Ilmoittautuminen

Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon. Ilmoittautuminen aukeaa torstaina 6.4.2023 kello 18:00 ja siitä tiedotetaan erikseen Nekoconin somekanavissa. Ilmoittautuminen on auki 6.-30.4.2023. Mikäli kaikki kisaajapaikat täyttyvät aiemmin kuin 30.4.2023, voidaan ilmoittautuminen sulkea aiemmin kuin 30.4.2023.

Säännöt

  • Kisaajan puvun tulee olla vähintään 80% kisaajan itsensä tekemä. Pienimuotoinen avustus esim. perheenjäseniltä tai tuttavilta on sallittua. Puvussa tulee pystyä liikkumaan portaissa. 
  • Kisaaja ei ole saanut sijoittua samalla puvulla aiemmissa kilpailuissa.
  • Ostetut tai teetetyt asut ovat kiellettyjä. Tuomareille tulee ilmoittaa tuomaroinnin aikana, jos puvussa on käytetty ostettuja osia joko sellaisenaan tai kisaajan itse muokkaamina.
  • Kilpailussa ei ole lähdemaarajoituksia, mutta hahmon tulee olla peräisin lisensoidusta lähteestä.  Hahmot voivat olla peräisin animaatioista, videopeleistä, elokuvista, tv-sarjoista, sarjakuvista tai muista fiktiivisistä lähteistä. Hahmosta tulee olla olemassa vähintään 1 virallinen kuva. Kilpailuun ei voi osallistua omilla designeilla tai fanarteilla (esim. Pikachu gijinka).
  • Kisaajan tulee toimittaa referenssikuvia puvustaan annettujen ohjeiden mukaisesti ja kisaajan puvun tulee vastata referenssikuvia.
  • Kisaajan tulee ilmoittautua joko aloittelijoiden tai kokeneiden kategoriaan oman taitotasonsa mukaan.
  • Kilpailussa mukana olevat henkilöt ovat velvollisia osallistumaan tuomarointiin, valokuvaukseen (kisaajien kuvauspisteellä) sekä kilpailun lavaosuuteen.
  • Lavaosuus ei sisällä esitystä, mutta kisaaja voi halutessaan valmistella etukäteen hahmolleen sopivan sisääntulon sekä kolme poseerausta. Lavaosuutta ei kuitenkaan tuomaroida.
  • Kilpailuiden voittajista julkaistaan voittajakooste Nekoconin nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Voittajakoosteessa käytetään kisaajista otettuja kisaajakuvia. Voittajakooste esittelee kaikki kilpailussa sijoittuneet sekä kunniamaininnan saaneet henkilöt.
  • Mikäli kisaaja on alaikäinen, tulkitaan cosplayvastaavalle lähetetty ilmoittautuminen siten, että alaikäisellä kisaajalla on kilpailuun osallistumiseen sekä valokuvaukseen huoltajan suostumus.

Voit ilmoittautua mukaan aloittelijoiden kategoriaan, jos seuraavista kriteereistä täyttyy kaksi tai enemmän:
-Olet kisaamassa ensimmäistä kertaa, tai olet kisannut aiemmin 1-3 kertaa
-Olet harrastanut cosplayta n.4 vuotta tai alle
-Sinulla ei ole käsityöalan koulutusta (esim. mittatilausompelija)

Voit ilmoittautua mukaan kokeneiden kategoriaan, jos sinulla on aiempaa kilpailukokemusta ja seuraavista kriteereistä täyttyy yksi tai molemmat:
-Olet harrastanut cosplayta n.5 vuotta tai enemmän
-Sinulla on käsityöalan koulutusta (esim. mittatilausompelija)

Jos olet epävarma, mihin kategoriaan sinun tulisi ilmoittautua, voit valita kategoriaksi “Tarvitsen vastaavan näkemystä” ja ottaa yhteyttä cosplayvastaavaan.

Referenssikuvat

Referenssikuvat, eli lähdekuvat hahmosta/puvusta, toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kisaajan tulee luoda referenssikuvakansio pilvipalveluun (esim. google drive tai drop box), jonka jakamislinkin kisaaja lisää ilmoittautumislomakkeeseen. Ongelmatilanteessa voit olla yhteydessä cosplayvastaavaan.

Referenssikuvakansiosta tulee löytyä vähintään 1 referenssikuva. Kuvia voi olla maksimissaan 5. Kuvia voi lisätä kansioon ilmoittautumisen jälkeen. Viimeinen lisäyspäivä referenssikuville on 31.5.2023.

Tiedostot tulee nimetä seuraavasti:

Kansio: Referenssikuvat_kisaajan_nimi
Kuvat: Referenssikuva_1_kisaajan_nimi jne. (juokseva numerointi)

Referenssikuvassa on suositeltavaa näkyä vain ne osat puvusta, jotka kisaaja on tekemässä. Puuttuvat osat voivat vaikuttaa tuomarointiin. Mahdollisimman hyvä ja selkeä referenssikuva auttaa tuomareita arvioimaan kisaajan pukua. 

Mikäli kilpailusta herää kysyttävää, voit lähettää sähköpostia cosplayvastaavalle osoitteeseen cosplay@nekocon.fi