Cosplayvastaavan tervehdys 2023

Cosplayvastaavan tervehdys 2023

Hei!

Nimeni on Tekla “megurinemagnet” Kokkonen ja toimin Nekoconin cosplayvastaavana nyt toista vuotta. On kunnia-asia saada jatkaa tässä roolissa ja odotan tulevaa tapahtumaa innolla! (⌯’▾’⌯)

Viime vuoden Nekoconin cosplaykilpailut olivat todella upeat – saimme ihastella huikeita pukuja sekä valokuvia. Säkenöivää idoli energiaa lavalle toivat tanssiryhmät Andromed@ sekä Nordic Muse. Haluan koko sydämestäni kiittää vielä kerran kaikkia kilpailuihin osallistuneita sekä teitä, jotka olitte mukana toteuttamassa viime vuoden cosplaykilpailuja. Teitte viikonlopusta ikimuistoisen! ♡ 

Viime vuoden fiilistelyjen myötä onkin aika kääntää katseet kohti Nekoconia 2023 ja tulevia cosplaykilpailuja. Tein marraskuussa 2022 twitterkyselyn siitä, millaisia cosplaykilpailuja Nekoconiin kaivattaisiin. Kysely keräsi ilahduttavan paljon vastauksia, ja sain teiltä myös paljon kommentteja aiheeseen liittyen niin twiittiketjuun kuin yksityisviestien kautta. Iso kiitos kaikille vastanneille ja ajatuksiaan jakaneille, tämä kaikki on minulle arvokasta tietoa ja se auttaa minua kehittämään Nekoconin cosplaykilpailuja.

Kuten lopputuloksesta näkee, näistä neljästä vaihtoehdosta eniten ääniä keräsi paripukukilpailu, ja muiden vaihtoehtojen kesken kiinnostusprosentti jakautui yllättävän tasaisesti. Kaikenlaisille pukukilpailuille on siis selkeästi kysyntää ja pyrin vastaamaan siihen parhaani mukaan tänä vuonna. Tarkempaa infoa tulevista kilpailuista on tulossa hyvinkin pian.

Vuoden 2022 kävijäpalautteessa tuotiin esille, että esityskilpailua kaivattaisiin osaksi Nekoconia. Tein siis vielä toisen kyselyn, jonka sisältö koski esityskilpailua. Tähän toiseen kyselyyn vastauksia tuli 111, joista n. 87 oli samaa mieltä siitä, että esityskisa olisi mahtava nähdä Nekoconissa. 

Mikä on siis esityskilpailun kohtalo Nekoconissa 2023?


Tänä vuonna esityskilpailua ei nähdä Nekoconissa, ja syitä tähän on kaksi. Kuten kirjoitin twiittiin, järjestelyjen puolesta esityskilpailu vaatii erilaisia asioita, kuin pukukilpailu. Toisin sanoen minä siis koen, etten ole vastaavana vielä valmis järjestämään esityskilpailua, koska tämä on vasta toinen vuoteni Nekoconin cosplayvastaavana. Asiaa voisi ajatella myös niin, ettei minulla ole vielä tarpeeksi exp:tä, jotta voisin unlockata esityskilpailun osaksi omaa skill set listaa. 

Suomen conien cosplayvastaavat tekevät yhteistyötä ja pyrkivät suunnittelemaan conien kilpailut niin, että ne tarjoaisivat vuoden aikana tasapuolisesti erilaisia cosplaykilpailuja. Tänä vuonna esityskilpailuun on mahdollista osallistua niin Desuconissa kuin Traconissa, ja myös tällä oli osittain vaikutusta siihen, miksi Nekoconissa ei ole tänä vuonna esityskilpailua.

Kyse ei siis ole siitä, ettenkö haluaisi järjestää esityskilpailua Nekoconiin. Kunhan cosplayvastaava exp:tä on kertynyt lisää tämän vuoden Nekoconin jälkeen, lupaan katsoa tilannetta uudelleen! ♡


(Myönnettäköön se, että olen kyllä jo saattanut ideoida hyvinkin pitkälle sitä, millainen konsepti Nekoconin esityskilpailu voisi olla… /ᐠ .  ̫ .ᐟ\~☆)

Lopuksi haluan vielä sanoa, että pidän tämän vuoden nostalgia-teemasta todella paljon. Meillä kaikilla on varmasti sarjoja ja hahmoja, jotka ovat nostalgian kultaamia. Sarjoja, joiden jaksojen sisällöt muistaa minuutilleen ulkoa. Sankarihahmoja, jotka saivat meidät lapsina ajattelemaan “minä haluan tulla sellaiseksi kuin sinä”

Jos olet joskus miettinyt, että haluaisit pukuilla jotakin hahmoa nostalgian vuoksi, kannustan sinua tekemään niin. Etenkin lapsuuden sankariksi pukeutumisessa piilee valtavasti voimaa ja hyvää fiilistä! ♡

Nähdään Nekoconissa! ♡

– Tekla Kokkonen

/ᐠ .  ̫ .ᐟ\ฅ Nekocon 2023 cosplayvastaava