Nekocon 2022 -cosplaytuomareita (osa 3/3)

Nekocon 2022 -cosplaytuomareita (osa 3/3)

Viimeisenä vielä artikkelitrilogian huipentavassa päätösosassa saammeko esitellä – Photoshoot-kilpailun tuomaristo!

Tuomaristo jakautuu kahteen joukkoon, eli Classic- sekä Technical-kategorian tuomareihin. Tuomaristossa on mukana kokeneita cosplaykuvaajia sekä raudankovia ammattilaisia, jotka odottavat innolla kisaajien kuvien tuomaroimista.   

Kuva: Milla Köykkä

Milla “Pixeffect” Köykkä

Tuomaroitava kategoria: classic
Instagram: @pixeffect

Moikka! Olen Milla ”Pixeffect” Köykkä, 25-vuotias jokapaikanhöylä Jyväskylästä. Olen pienestä pitäen piirtänyt ja valokuvannut ahkerasti, ja 2010-luvun alussa hurahdin cosplaykuvaukseen ja sen myötä myös cosplayhyn. Vuosien varrella onkin tullut kuvattua melkoinen määrä erilaisia pukuja ja hahmoja. Photoshoottien lisäksi minua saattaa bongata coneissa myös yleiskuvaajan hommista – rakastan sitä fiilistä, mikä tulee, kun bongaa jonkin autenttisen hetken ja saa ikuistettua sen kuvaan. Tämä paistaa läpi myös cosplaykuvaustyylissäni ^-^ 

Tuomarina rakastan nähdä villejä kokeiluja sekä kuvaustilanteessa että edittipöydällä. Arvostan eniten kuvasta paistavaa tarinaa, ja pidän kuvista, joissa on paljon fiilistä ja tunnetta. Katson paljon myös sitä, kuinka hyvin mallia on ohjattu ja kuinka yhteistyö on sujunut kuvaustilanteessa! Kuvan onnistuminen onkin aika monen asian summa, ja vaatii hyvää mallin ja kuvaajan välistä yhteistyötä. Lopullinen kuva onkin edittipöydän ja kuvaustilanteen muodostama kokonaisuus. Tsemppiä, odotan innolla, millaisia kuvia me täällä tuomarointipäässä pääsemme näkemään.

Kuva: Rea Rautamies

Rea “Weetu” Rautamies

Tuomaroitava kategoria: classic
Portfolio: https://weetu.kuvat.fi/

Hellurei, olen Rea Rautamies, netissä liikun pääasiassa nimellä Weetu. Valokuvaamisesta olen kiinnostunut jo ihan pienenä, kun ensikosketukset sain vanhempieni filmikameraan. Vuosia myöhemmin ostin sitten oman kamerani ja tälle tielle olen sitten jäänyt. Kuvaamisessa eniten kiehtoo tilannekuvaus ja tunnelmat, se kaikki mitä kuvasta välittyy.

Cosplayta on tullut harrastettua pitempään ja sen myötä myös cosplaykuvaamiset ovat tulleet tutuksi eri muodoissa. Minulle on tärkeää, että mallilla on rentoa olla ja hyvä fiilis kameran edessä.

Kuva: Aadagraphy

Aada “Aleatha” Harju

Tuomaroitava kategoria: classic, technical
Instagram: @aadagraphy
Cosplay instagram: @aleathacos 

Moi! Olen Aleatha ja harrastan sekä cosplayta että valokuvausta. Cosplayn parissa olen pyörinyt vuodesta 2009 ja cosplaykuvaamiseen olen ensimmäisen kerran iskenyt kynteni kunnolla vuonna 2013. Vuosien varrella olen kilpaillut sekä tuomaroinut lukuisissa photoshoot-kilpailuissa ja onkin huikeaa päästä taas näkemään upeita kuvia conkauden startatessa pitkästä aikaa. Kesä on oivaa aikaa kuvaamiselle, enkä millään malttaisi odottaa Nekoconin kisaajien kuvien näkemistä.

Inspiroidutaan yhdessä, tsemppiä kaikille kisaan!

Kuva: Marko Paakkanen

Marko Paakkanen

Tuomaroitava kategoria: technical
Instagram: @valokuvaaja_marko

Hei! Olen kuopiolainen valokuvaaja. Ammattimaisesti valokuvaajana toiminut nyt 5 vuotta, mutta kuvallisen ilmaisun parissa pitempään erilaisissa projekteissa. 

Coskuvia olen tehnyt paljon, joten tämä puolikin on tullut tutuksi. Itselle ne olleet hyvää harjoittelua, kun saa tehdä hyvin eri tyyppisiä kuvia. Tuomarointia on tullut tehtyä muutamia kertoja aikaisemminkin myös cospiireissä.

Kuvissa kiinnitän paljon huomiota sekä tarinnallisuuteen että myös valon käyttöön. Sommittelu on myös  tärkeässä roolissa kuvia katsellessa.

Kuva: Antti Karppinen

Antti Karppinen

Tuomaroitava kategoria: technical
Instagram: @aliasantti

Moi! Olen Antti Karppinen, Euroopan paras ammattikuvaaja vuosimallia 2021, Finnish Photo Awards voittaja 2021 sekä kaksinkertainen World Photographic Cup -kultamitalisti. Olen tehnyt pitkän uran ammattikuvaajana ja työskennellyt isojen kotimaisten ja ulkomaisten yritysten parissa tehden ennen kaikkea yritysten brändikuvia. Teen paljon myös omia kuvaprojekteja. Omana harrastuksena olen kuvannut myös lukuisia cosplayn harrastajia niin Suomessa kuin ulkomaillakin, ja kuviani on nähty useissa isoissa kansainvälisissä blogeissa ja lehdissä. 

Kisakuvissa keskityn katsomaan teknisten ansioiden lisäksi erityisesti kuvien tarinaa, joten pyrkikää kuvittamaan mielenkiintoisia tilanteita ja tarinoita.