Nekocon 2022 -cosplaytuomareita (osa 2/3)

Nekocon 2022 -cosplaytuomareita (osa 2/3)

Artikkelitrilogian toisessa osassa on luvassa lisää cosplaypukukilpailujen tuomaristoa.

Seuraava tuomarijoukko tuomaroi kokeneiden kategoriaa, ja osa heistä nähdään myös Hall Cosplay -kilpailun tuomareina. Tuomaristossa on mukana pitkän linjan cosplayharrastajia, joilta löytyy monipuolista osaamista niin ompelun kuin proppien valmistuksen saralta. Näillä tuomareilla on myös runsaasti kokemusta cosplaykilpailemisesta sekä tuomarina toimimisesta.  

Kuva: Marko Paakkanen

Iina “mae_rye” Laitinen

Tuomaroitavat kategoriat: kokeneet & Hall Cosplay
Instagram: @mae_rye

Hei! Olen Iina ”mae_rye” Laitinen, 29-vuotias ompeluaddikti ja olen harrastanut cosplayta yli 10 vuotta. Koulutukseltani olen sekä vaatetus- että mittatilausompelija ja tällä hetkellä työskentelen Kuopion kaupunginteatterissa pukija-ompelijana.

Cosplayssa minulle tärkeintä on mahdollisuus tuoda esille mielenkiinnon kohteeni, käyttää luovuutta ja kädentaitoja sekä tutustua muihin harrastajiin. Rakastan erilaisten materiaalien yhdistelyä ja uusien tekniikoiden opettelua. Kannustankin kaikkia rohkeasti kokeilemaan jotain uutta pukuja tehdessä.

Tuomarointikokemusta minulta löytyy useamman vuoden ajalta ja odotankin innolla pääseväni tauon jälkeen näkemään kisaajien kädentaitoja! Tuomaroinnissa kiinnitän erityisesti huomiota materiaalivalintoihin, puvun istuvuuteen ja siisteyteen. Toivotan tsemppiä kaikille kisaajille, nähdään Nekoconissa! 

Kuva: Kis

Riikka “Fukka” Hietala

Tuomaroitava kategoria: kokeneet
Instagram: @fukkarisuaita

Momoi! Olen Riikka, ja toimin yhtenä pukukisan kokeneiden sarjan tuomarina. Cosplayta on tullut harrastettua jo yli vuosikymmenen. Kisakokemusta on kertynyt monista eri formaateista esityksellä ja ilman. Vaikka koen, että omat vahvuuteni ovat cosplayesitysten puolella, olen silti intohimoinen pukujen väkertäjä. Ompelu on ehkä vahvin lajini, lempimateriaalini on worbla ja viime vuosina olen erityisesti innostunut peruukeista. Olen viha-rakkaussuhteessa kankaiden värjäyksen kanssa ja minulle inhottavimpia asioita puvun teossa on kankaalle maalaaminen.

Tuomarin pesti ei ole uusi kokemus. Jonkun kerran on tullut sitäkin hommaa tehtyä. Puvuissa arvostan siistiä työnjälkeä ja yksityiskohtiin paneutumista, toimivia mittasuhteita sekä unohtamatta käytäntöä palvelevaa kokonaisuutta. Kiva päästä tuomaroimaan cosplaykisoja todellakin pitkästä aikaa!

Voimia ja puhtia kaikille kisaajille pukujen väsäykseen! Odotan kaikkien mahtavien asujen näkemistä (ja koskemista) suuresti!

Kuva: Marko Paakkanen

Saara “Saaraz” Torkkeli

Tuomaroitavat kategoriat: kokeneet & Hall Cosplay
Instagram: @saaraz_cosplay

Moikka! Olen Saaraz ja olen harrastanut cosplayta pitkälti yli 10 vuotta. Harrastusvuosien aikana olen myös paljon kisannut erilaisissa arvokisakarsinnoissa. Kisamenestyksen tavoittelun yhteydessä olen harjoitellut paljon erilaisia tekniikoita ja tapoja pukujen tekemiseen. Itselleni cosplay on aina ollut uuden oppimista ja hauskanpitoa. Tuomaroidessa kiinnitän eniten huomiota materiaalivalintoihin ja toimivaan kokonaisuuteen. 

Odotan innolla tätä kisaa, joten onnea matkaan kaikille kisaajille! Pidetään hauska coni!