AMV-kilpailu 2022

AMV-kilpailu 2022

Tervetuloa osallistumaan Nekocon 2022 AMV-kilpailuun! Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@nekocon.fi.

Aikataulu

  • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa ma 16.5.2022 klo 18:00.
  • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy su 19.6.2022 klo 23:59.
  • Tuomarit suorittavat esikarsinnan 20.6.–2.7.2022.
  • Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 3.7.2022 mennessä.
  • Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä su 10.7.2022.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä aasialaislähtöistä animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 19.6.2022 klo 23.59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa.

Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla aasialaislähtöistä animaatiota, pelejä lähdemaasta riippumatta tai aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien tai lähdemateriaalin logoja eikä lähdemateriaalin tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin sisältyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti (1:00) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 2 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot toimitetaan AMV-vastaavan päätöksestä anonyymisti tai nimellisesti tuomareille. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Palkinnot

Tuomaripalkinnot

  • Kilpailun paras video
  • Paras vakava
  • Paras hauska
  • Paras meininki

Erikoispalkinnot

  • Yleisön suosikki
  • AMV.fi Teemapalkinto 2022: Paras pilvinen

Kilpailun paras video

Kokonaisuutena kilpailun vahvin video kaikilla osa-alueillaan, niin ulkoisesti teknisesti kuin sisäisesti kerronnallisesti. Nimensä mukaisesti se Paras video, joka ehjänä ja kauniina kokonaisuutena nousee esille kilpailussa.

Paras vakava

Suuret tunteet, herkät pienet hetket vai jotain niiden väliltä? Parhaassa vakavassa emme halua rajata, ovatko nämä tunteet surullisia vai elämänhaluisia tai käsittelevätkö ne saavuttamista vai menettämistä. Tärkeintä on välittää vakava tunnelma ja ehjä tarina, jotka herättävät katsojissa kylmiä väreitä ratkaisuillaan, unohtamatta tietenkään editoinnillisia ansioita.

Paras hauska

Tämä video on se, joka herättää yleisössä hilpeyttä, naurua tai hyvää mieltä vielä seuraavanakin päivänä. Olennaista ei ole, miten tai mistä video hauskuutensa ensisijaisesti ammentaa. Parhaassa hauskassa arvostetaan luovuutta, yllättävyyttä ja viihdearvoa, tietenkään viimeisteltyä ja teknistä puolta täysin unohtamatta.

Paras meininki

Bilemusaa ja menevää party-fiilistä vai voimakasta ryminää taistelujen tuoksinassa? Sinä päätät! Paras meininki myönnetään videolle, josta löytyy toimintaa ja kunnon flow, joka kantaa videon energisesti eteenpäin, oli kyseessä sitten värikäs upbeat tai tiivistunnelmainen taisteluvideo. Ensisijaisesti palkinnossa arvioidaan videon editoinnillista laatua.

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana myös katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

AMV.fi teemapalkinto: Paras pilvinen

Pilvisyydellä on monta eri astetta, ja tällä palkinnolla haemme sitä synkempää päätä jossa taivas on täysin pilvipeiton takana. Synkkää ja pimeää tunnelmaa joka koostuu Pekka Poudan katkerista kyynelistä.

Vuonna 2022 AMV.fi haastaa Sinut kuvaamaan säätiloja käyttämättä sääkohtauksia. Kerro meille miltä tietty sää näyttää, miltä se tuntuu, mitä se merkitsee sinulle. Editoijilla on taiteellinen vapaus luoda teemoista omannäköisiä. Sääkohtausten käyttäminen ei ole kiellettyä, eikä siitä anneta miinuspisteitä, mutta video ei saa kokonaan tukeutua sääkohtauksiin.

Säätilat ja niiden kokeminen on jokaiselle yksilöllistä ja sen vuoksi emme etsikään tietynlaisia videoita vaan osallistujien omia kertomuksia näistä sääolosuhteista. Alla listatut kuvaukset ovat ehdotuksia ja esimerkkejä, joista osallistujat voivat hakea tukea ja inspiraatiota.

Osallistujan on ilmoitettava video teemakategoriaan videon lähetysvaiheessa. AMV-vastaava saa myös ehdottaa osallistujille teemakategoriaan osallistumista, mikäli video AMV-vastaavan mielestä sopii teemakategoriaan. Teemakategoriaan osallistuminen ei ole osallistujalta pakollista.

Mikäli sinulla on kysyttävää teemoista, olethan yhteydessä: sivis@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi -aktiivien yhteistyönä. Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta. Erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on seuraava: AMV.fi -edustaja, editoijien edustaja ja yleisön edustaja. Tuomarit julkaistaan myöhemmin.

Lue lisää: amv.fi

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa läsnä tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

  1. Siirry osoitteeseen http://xfer.velhosto.fi/ 
  2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: neko22
  3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä
  4. Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista, osallistutko videolla AMV.fi teemapalkintoon sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.
  5. Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@nekocon.fi

Kilpailu järjestetään Nekoconin ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu kyseiseen kilpailuun. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.