Nekocon 2022 -cosplaytuomareita (osa 1/3)

Nekocon 2022 -cosplaytuomareita (osa 1/3)

Tässä artikkelitrilogiassa pääset tutustumaan Nekoconin cosplaypukukilpailujen tuomareihin ennakkoon. Ensimmäisenä luvassa on cosplaypukukilpailujen tuomaristoa!

Esiteltävä tuomarijoukko tuomaroi aloittelijoiden kategoriaa, ja yksi heistä nähdään myös Hall Cosplay -kilpailun tuomarina. Tuomaristossa on mukana pitkän linjan cosplayharrastajia, joilta jokaiselta löytyy omat vahvuutensa cosplayn saralla. Tämä kolmikko tietää myöskin sen, miten jännittävää cosplaykilpaileminen voi olla varsinkin ensikertalaiselle, joten kisaajat ovat varmasti hyvissä käsissä heidän kanssa!

Kuva: Tekla “megurinemagnet” Kokkonen

Sari “LadyRosyCheek” Vainola

Tuomaroitavat kategoriat: aloittelijat & Hall Cosplay
Instagram: @ladyrosycheek

Heissan! Olen Rosy, netissä minut löytää nimellä ”LadyRosyCheek”. Cosplay harrastusta minulla on takana noin yhdeksän vuotta. 

Cosplayssa on ihanaa uusien taitojen ja tekniikoiden oppiminen, ongelmanratkaisu ja ystävät, joita matkan varrella tapaa.

On hauskaa päästä haastamaan itseään yhä uudelleen ja uudelleen projektien parissa. Viimeaikoina olen yrittänyt löytää pukuihin myös yhä ekologisempia ratkaisuja.

Olen ollut useaan otteeseen tuomaroimassa cosplaykilpailuja, viimeisimpinä olivat Kibeconin online kisat vuonna 2021. Tuomaroidessa kiinnitän usein huomiota innovatiivisiin ratkaisuihin, mittasuhteisiin ja huoliteltuihin yksityiskohtiin. 

Kisaajille haluan toivottaa hauskoja cossintekohetkiä. Muistakaa, että jokainen puku on mahdollisuus oppia uutta. Tsemppiä ja nähdään kisoissa! ✧・゚

Kuva: jesmo

Elina “Sipsinekku” Kaipainen

Tuomaroitava kategoria: aloittelijat
Instagram: @sipsinekku

Moikka! Olen Elina, internetissä pyörin tutummin nimellä Sipsinekku. Olen harrastanut cosplayta vuodesta 2007 asti eli silleen ihan pari vuotta ja pukua on takana. Olen ollut tuomaroimassa pari kertaa aiemmin ja kisannut kourallisen kertoja sekä lavajuoksukisoissa että arvokisakarsinnoissa. Olin myös myös 2019 kiertäneen Digimon-näytelmän yksi puvustajista.

Olen itse vahvasti ompelupainotteinen cossaaja, joten myös tuomaroidessa kiinnitän huomiota ompelujälkeen ja siisteyteen, ja minusta on aina hauska nähdä cossaajien luovia ratkaisuja puvunteossa. Tykkään myös ajatella olevani hyvä peruukkien kanssa.

Paljon tsemppiä kisaajille pukujen tekoon sekä itse kisaan, Nekoconissa nähdään! <3

Kuva: Mikko Harjula

Jenni “flowergirlcosplay” Liimatainen

Tuomaroitava kategoria: aloittelijat
Instagram: @flowergirlcosplay

Hei! Olen Jenni ”flowergirlcosplay” Liimatainen. Olen 22-vuotias, ja harrastanut cosplayta 9 vuotta. Cosplay on minulle tapa ilmaista itseäni ja minulle tärkeitä hahmoja. Cosplay myös haastaa minua oppimaan uusia taitoja ja kehittämään itseäni.

En ole itse vielä kisannut, mutta olen ollut kiinnostunut kisaamisesta jo jonkin aikaa. Olen myös osallistunut pariin kertaan cosplaycatwalkille. Tuomaroimassa olen ensimmäistä kertaa. Tuomaroinnissa kiinnitän erityistä huomiota pukujen yksityiskohtiin ja materiaalivalintoihin. Arvostan luovia ratkaisuja cosplayssa, ja mielestäni kokonaisuus ratkaisee! Kisaajille vielä paljon tsemppiä, tehkää parhaanne ja pitäkää huoli omasta hyvinvoinnistanne! Conissa nähdään!