Nekocon 2024 ajankohta

Nekocon 2024 ajankohta

Ensi vuoden Nekoconin ajankohdasta on tullut meille paljon kysymyksiä. Nekocon on perinteisesti järjestetty Kuopion Musiikkikeskuksella heinäkuun toisena viikonloppuna. Kesäkuussa 2023 julkistettiin täysin uusi tapahtuma, Animecon World, järjestettäväksi Jyväskylän Paviljongissa 13.–14.7.2024. Me Nekoconin coniteassa toivomme, että Nekocon pysyisi totutulla paikallaan heinäkuun alussa, mutta kahden animetapahtuman järjestäminen niin lähekkäin voi olla riski tapahtumalle. Jyväskylä on vain kahden tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta, joten on erittäin todennäköistä, että kilpailisimme samoista kävijöistä.

Animecon Worldin ensimmäiseen Instagram-postaukseen (julkaistu 27.6.2023) jätettiin seuraava kommentti ja Animeconin Worldin vastaus siihen:

Nekoconin conitea haluaa tuoda ilmi, että Animecon Worldin järjestäjätaho ei ole keskustellut virallisesti aiheesta meidän kanssamme, emmekä ole missään vaiheessa luvanneet ”vaihtaa” ensi vuoden Nekoconin ajankohtaa. Animecon Worldin tuottaja keskusteli alustavasti Nekoconin pääjärjestäjän kanssa Desuconissa, että molempien conien ajankohdasta pitäisi palaveerata —  siinä kaikki, mitä asiasta on sovittu. Animecon Worldin päivämäärä ei ollut Nekoconin conitean tiedossa ennen yllä näkyvää julkaisua.

Ensi vuoden Nekoconin päivämäärä onkin siis edelleen epävarma. Kesän con-kalenteri näyttää jo varsin täydeltä, ja meidän täytyy miettiä ajankohta todella tarkkaan. Muiden suomalaisten conien lisäksi meidän tulee tietysti ottaa huomioon myös Kuopion Musiikkikeskuksen muut tilavaraukset. Palautekyselyssämme kysyimme kävijöiden mielipidettä Nekoconin ajankohdasta kuukausien tarkkuudella (huhtikuusta elokuuhun), ja heinäkuu on saanut selkeästi eniten kannatusta.

Nyt haluaisimmekin kuulla vielä tarkemmin teidän, eli kävijöiden, mielipiteitä ensi vuoden Nekoconin ajankohdasta. Voit kommentoida aihetta somepostauksiimme, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pj@nekocon.fi.

Kiitos kaikille vastauksista koskien Nekoconin ensi vuoden ajankohtaa. Conitea käsittelee vastaukset seuraavassa kokouksessaan ja keskustelee tulevan Nekoconin päivämääristä.