Nekocon 2023 cosplaytuomareita (osa 3/3)

Nekocon 2023 cosplaytuomareita (osa 3/3)

Artikkelitrilogian päätösosassa esittelemme Photoshoot-kilpailun tuomariston. Tuomaristo jakautuu kahteen joukkoon, eli classic- sekä technical-kategorian tuomareihin. Tuomaristo koostuu kokeneista kuvaajista, jotka odottavat innolla kisaajien kuvien tuomaroimista.

Kuva: Milla ”Pixeffect” Köykkä

Milla ”Pixeffect” Köykkä

Tuomaroitava kategoria: classic
Instagram: @pixeffect

”Moikka! Olen Milla ”Pixeffect” Köykkä, 26-vuotias jokapaikanhöylä Jyväskylästä. Olen pienestä pitäen piirtänyt ja valokuvannut ahkerasti, ja 2010-luvun alussa hurahdin cosplaykuvaukseen ja sen myötä myös cosplayhyn. Vuosien varrella onkin tullut kuvattua melkoinen määrä erilaisia pukuja ja hahmoja. Photoshoottien lisäksi minua saattaa bongata coneissa myös yleiskuvaajan hommista – rakastan sitä fiilistä, mikä tulee, kun bongaa jonkin autenttisen hetken ja saa ikuistettua sen kuvaan. Tämä paistaa läpi myös cosplaykuvaustyylissäni ^-^

Tuomarina rakastan nähdä villejä kokeiluja ja luovia oivalluksia. Pidän kuvista, joissa on paljon fiilistä, tunnetta ja tarinaa. Kuvan onnistuminen on aika monen asian summa, ja vaatii hyvää mallin ja kuvaajan välistä yhteistyötä, jotta näkemys ja tarina välittyy. Lopullinen kuva onkin edittipöydän ja kuvaustilanteen muodostama kokonaisuus. Tsemppiä, odotan innolla, millaisia kuvia me täällä tuomarointipäässä pääsemme näkemään!”

kuva: ketkukarkki

ketkukarkki

Tuomaroitava kategoria: classic

Instagram: @ketkukarkki

Portfolio: https://ceciavy.wixsite.com/ketkukarkki

Moi! Olen Ceci, netissä kuljen yleensä nimellä ketkukarkki ja olen media-alan opiskelija Tampereelta.

Cosplayta olen harrastanut vuodesta 2015 ja ihastuin sen kautta myös myöhemmin valokuvaamiseen. Olen osallistunut useampaan photoshoot-kisaan ja osa saattaakin muistaa minut myös viime vuoden classic -kategorian voittajana.

Vuosien varrella olen ottanut kuvia lukuisista upeista cosplay asuista ja minulle kaikista tärkeintä kuvaustilanteessa on mallin ja kuvaajan yhteistyö ja hyvä fiilis.

Kuvissa kiinnitän huomiota värimaailmaan ja kuvan välittämään tunteeseen ja tarinaan.

Paljon tsemppiä kisaajille, odotan innolla kaikkien kuvien näkemistä!

Kuva: mialiina

Eve – ”Mialiina”

Tuomaroitavat kategoriat: classic & technical
Instagram: @mialiinacosphoto

Heippa! Olen Eve, somemaailmassa tunnetumpi nimillä mialiina ja mialiinacosphoto. Sijoituin ensimmäiseksi vuoden 2022 Nekoconin photoshootkilpailun technical-kategoriassa, ja tänä vuonna tuomaroin ilokseni molempia kategorioita! ❤️ Olen harrastanut cosplaykuvausta noin kymmenen vuotta ja sekä tuomaroinut että kilpaillut useasti sinä aikana. 

Pidän kuvista, joissa värit ja tunnelma tukevat toisiaan: onnistuneen kuvan tunnelmasta ja tarinasta saa kiinni myös katsoja, jolle lähde ei ole ennestään tuttu. Dynaamiset, liikkeen tuntua lisäävät kuvakulmat ovat myös mieleeni. Olen tuomarina jämpti, mutta äärimmäisen innostunut ja kannustava. Odotan mielenkiinnolla kisakuvia ja toivotan onnea, iloa ja inspiraatiota kaikille kilpailijoille ❤️

Kuva: Majo ( instagram @majocosplay, twitter @miunvika)

AG

Tuomaroitava kategoria: technical

Instagram: @ag_aagee & @ag_aagee_photographer

Hei kaikki!

Olen Emilia, tutummin AG ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2005 lähtien ja valokuvannut cosplay-harrastajia lähes yhtä kauan. Photoshoot-kilpailuista minulla on kokemusta sekä kameran edestä, että takaa ja olen tuomaroinut kilpailuja myös useamman kerran.

Tuomarina kiinnitän erityisesti huomiota kuvan välittämään tunnelmaan, jota tekninen toteutus tukee ja siten osoittaa kuvaajan tehneen valintoja tarkoituksen mukaisesti niin kuvaushetkellä kuin editoinnissakin. Olen myös tarkka kuvan teknisestä laadusta, kuten syväterävyydestä ja sävyarvoista, ja odotankin innolla pääsyä tutkimaan kilpailukuvia lähempää.

Toivotan kaikille kilpailijoille onnea ja menestystä tuleviin kilpailuihin!

kuva: Juho Korpela

Juho Korpela

Tuomaroitava kategoria: technical

Instagram: @juhokorpelaphotography

Hei!

Olen Juho Korpela, 37-vuotias ensihoitaja Siilinjärveltä. Olen aloittanut kuvaamisen vuonna 2011 ajatuksella “hyvä kamera ottaa hyvän kuvan”. Harrastus vei mukanaan ja ajatus tottakai osoittautui vääräksi. Harrastamisen lisäksi minulla on joitain ammattiopintoja valokuvauksesta.

Olen kuvannut laajalla skaalalla pitkin vuosia, mutta lopulta potretit ovat tulleet omaksi jutuksi. Erityisesti pidän miljöössä kuvatuista potreteissa, joissa asiat, taustat ja esineet nivoutuvat osaksi kuvan tarinaa ja tunnelmaa. 

Valokuvauspiiressä minut varmastikin tunnetaan parhaiten julkisuuuden henkilöitä kuvaavasta “Tunnetut”-kuvasarjasta, ja olenpa saanut kunnian ottaa Renny Harlinin ohjaaman Luokkakokous 3 -elokuvan julistekuvankin. 

Cosplayta en ole muutamaa kuvausta lukuunottamatta kuvannut, mutta hyvät ystäväni ovat lajissa erittäin taitavia ja heitä seuratessa ja ihaillessa olen saanut tutustua sceneen. Aion tästä huolimatta totta kai tutustua myös hahmoihin ja tarinoihin. Tarinan kertominen kuvien avulla on hyvinkin tuttua.

Tuomarina odotan kuvia innolla. Toivon kilpailijoilta hyvää valmistautumista ja suunnittelua kuvista. Odotan hyvää teknistä taitoa, mutta myös sitä, että tekniikkakikkailu ei mene kuvan idean ja kohteen edelle. Valon käyttöön kiinnitän erityistä huomiota. 

Tags :