Nekocon 2023 cosplaytuomareita (osa 2/3)

Nekocon 2023 cosplaytuomareita (osa 2/3)

Tässä artikkelitrilogiassa pääset tutustumaan vuoden 2023 Nekoconin cosplaykilpailujen tuomaristoon. Tuomaristossa on mukana pitkän linjan cosplayharrastajia, joilta jokaiselta löytyy omat vahvuutensa cosplayn saralla. Esiteltävien tuomareiden joukossa on niin kokeneiden, paripukukilpailun kuin kokeneet ensikertalaiset -kilpailun tuomareita. 

kuva: Karo Laukkanen (edit: megurinemagnet)

Tytti “Gwennoth” Hätinen

Tuomaroitavat kategoriat: Kokeneet & kokeneet ensikertalaiset
Instagram: @gwennoth_cos

Hei vaan! Olen Tytti ja coneista voit tietää minut myös nimellä Gwennoth. Cosplayaamisen olen aloittanut vuonna 2013 tehden sen jälkeen ainakin yli 40 pukua. Olen kisannut cosplayssa monia kertoja, viimeisimpänä Assembly Winter 2022 cosplaykilpailussa, jossa sijoituin toiseksi. Oma vahvuusalueeni cosplayssa on ompeleminen, mutta viime vuosina olen ottanut haltuun myös muita taitoja kuten 3D-mallinnusta ja lasertulostimen käyttöä.

Puvuissa tarkkailen usein materiaalivalintoja, pukujen istuvuutta sekä pienten yksityiskohtien toteuttamista. Arvostan harkittua sekä huolellista kokonaisuutta. Lempi asiani cosplayssa on seurata sitä, kuinka luovasti fiktionaalinen asu on tehty todeksi. Mehän ollaan oikeita taikureita suorastaan! 😀

Onnea kisaan!

kuva: mialiinacosphoto

Thomas “Tor-Leif” Granlund

Tuomaroitavat kategoriat: kokeneet & kokeneet ensikertalaiset
Instagram: @torl31f

Hei kaikki! Nimeni on Tor-Leif Granlund ja toimin yhtenä tuomareista Nekoconissa. Olen harrastanut cosplayta noin 13 vuotta, siinä ajassa on jonkin verran kokemusta kertynyt sekä kisaajana että tuomarina.

Ammatikseni olen vaatesuunnittelija sekä tatuoija, kiinnitän siis erityisen paljon asun pieniin yksityiskohtiin, materiaalivalintoihin, kokonaisuuteen sekä toteutukseen.

Toivotan hurjasti tsemppiä pukujen työstämiseen ja kisoihin. Muistakaa myös levätä välillä ja nähdään Nekoconissa!

kuva: Anni Ågren

TolkunCos

Tuomaroitavat kategoriat: kokeneet & paripukukilpailu
Instagram: @tolkuncos

Terve, Tolku täällä! Joku saattaa muistaa minut viime vuoden Nekokonin cossikisoista kokeneiden kultamitalistina, ja tänä vuonna minut bongaakin sitten tuomaroimasta samaisia kisoja. Nekoconissa tuomarointi onkin minulle jonkinlainen ympyrän sulkeutuminen, sillä ensimmäisen kerran sain rohkeutta lähteä kisaamaan, kun minua tultiin pyytämään mukaan hallcosplayhin vuoden 2016 Winter Nekoconissa!

Cosplayn käsityöharrastuksena aloitin vuonna 2013, ja erilaisilla kisalavoilla olen pyörinyt tasaisen epätasaisesti siitä edellämainitusta vuodesta 2016, ja kyllähän siitä huvista minulla muutama pysti on hyllyä koristamassa. Henkilökohtaisesti nautin cosseja tehdessä eniten peruukkien ja proppejen työstämisestä ja luovasta ongelmanratkaisusta. Mikään ei ole yhtä palkitsevaa, kuin miettiä päänsä puhki, kuinka jonkin osan saisi parhaiten toimimaan, ja sitten saada se vuosisadan neronleimaus. Tuomarina minulle on ”korrektia” tekemistä tärkeämpää siisti yleisjälki, yhteensointuva kokonaisuus ja perusteltavissa olevat valinnat. On siistiä päästä näkemään ja kuulemaan se ajatustyö, mikä mihinkin cossiin on mennyt. 

Odotan jo malttamattomana päästä näkemään kisaajien pukuja, mutta pitänee pysyä pöksyissään heinäkuuhun. Älkää kisaajat stressatko liikaa, pidetään yhdessä hauska kisapäivä!

Tags :