Nekocon 2023 cosplaytuomareita (osa 1/3)

Nekocon 2023 cosplaytuomareita (osa 1/3)

Tässä artikkelitrilogiassa pääset tutustumaan vuoden 2023 Nekoconin cosplaykilpailujen tuomaristoon. Tuomaristossa on mukana pitkän linjan cosplayharrastajia, joilta jokaiselta löytyy omat vahvuutensa cosplayn saralla. Ensimmäisenä esiteltävien tuomareiden joukossa on niin aloittelijoiden, paripukukilpailun kuin kokeneet ensikertalaiset -kilpailun tuomareita.

Kuva: Nianmaho

Anna “Tuhmamyy” Parkkonen

Tuomaroitavat kategoriat: aloittelijat & paripukukilpailu
Instagram: @tuhmamyycos

Heips! Olen Anna, kolmekymppinen cosplayharrastaja. Harrastusvuosia cosplayn parissa on kertynyt viitisentoista.Cosplayssa minulle on kyse omien taitojen kehittämisestä ja yhteisöllisyydestä. Se tunne kun oppii uuden tekniikan on vertaansa vailla. Ja mikä parasta, cosplayn parissa ihmiset arvostavat ja kannustavat toisiaan. Kokeilkaa rohkeasti, älkää lannistuko!

Tuomaroiminen tämän kokoluokan tapahtumassa on minulle uusi kokemus ja odotankin sitä malttamattomana. Tuomarina kiinnitän huomiota asun istuvuuteen ja mittasuhteisiin sekä yleiseen siisteyteen. 

Paljon tsemppiä kaikille kisaajille, odotan innolla näkemistänne Nekoconissa!

Kuva: mialiinacosphoto

U53R3RR0RC05

Tuomaroitavat kategoriat: aloittelijat & kokeneet ensikertalaiset
Instagram: @u53r3rr0rc05

Olen EM eli U53R3RR0RC05. Olen harrastanut cosplayta yli kymmenen vuoden ajan, joten kokemusta coneista, pukuilusta ja cosplayscenestä on kertynyt vuosien varrelta kiitettävästi. Pukuja on tullut tehtyä laidasta laitaan ja omaksi vahvuudekseni koen erityisesti meikkauksen ja maskeerauksen, sekä vahvan esteettisen silmän, josta on usein hyötyä esimerkiksi materiaaleja valitessa.

Kilpailukokemusta itseltäni löytyy lähinnä Hall Cosplay kilpailujen muodossa, mutta tuomarina, sekä cosplaymammana olen häärinyt kulissien takana jo useamman kerran. Erityisen tärkeänä tuomaroinnissa pidän positiivisen ja turvallisen kokemuksen luomista, sillä myös rakentavan palautteen voi antaa kannustavasti ja rohkaisevasti. Erityistä huomiota tuomarina kiinnitän materiaalivalintoihin, sekä visuaaliseen kokonaisuuteen ja minut voi hurmata esimerkiksi kierrätettyjä materiaaleja käyttämällä.

Onnea kisaan!

Kuva: nizku_photography

Elina “Sipsinekku” Kaipainen

Tuomaroitava kategoria: aloittelijat
Instagram: @sipsinekku

Moikka! Olen Elina, internetissä pyörin nimellä Sipsinekku ja olen harrastanut cosplayta vuodesta 2007. Olen ollut tuomaroimassa pari kertaa aiemmin ja kisannut kourallisen kertoja sekä lavajuoksukisoissa että arvokisakarsinnoissa. Olin myös myös 2019 kiertäneen Digimon-näytelmän yksi puvustajista.

Olen itse vahvasti ompelupainotteinen cossaaja, joten myös tuomaroidessa kiinnitän huomiota ompelujälkeen ja siisteyteen, sekä minusta on aina hauska nähdä millaisia luovia ratkaisuja ja materiaaleja cossaajat käyttävät puvun teossa. Tykkään myös ajatella olevani hyvä peruukkien kanssa.

Paljon tsemppiä kaikille valmisteluihin ja muistakaa syödä, juoda ja myös levätä! Nekossa nähdäään! <3

kuva: Chamira

Sari “LadyRosyCheek” Vainola

Tuomaroitava kategoria: paripukukilpailu
Instagram:
@ladyrosycheek

Heips! Olen Rosy, netissä minut löytää nimellä ”LadyRosyCheek”. Cosplay harrastusta tulee tänä vuonna täyteen 10 vuotta!

Cosplayssa on ihanaa uuden oppiminen, itsensä haastaminen ja heittäytyminen projektin lumoihin. Tuomaroidessa kiinnitän usein huomiota hyvin perusteltuihin valintoihin, innovatiivisuuteen ja mittasuhteisiin. Haluan kuulla erityisesti puvun tekoprosessista ja parin kanssa kisatessa työnjaostanne, vahvuuksien hyödyntämisestänne ja dynamiikastanne.

Kisaajille toivotan pitäviä aikatauluja, loppumattomia alalankoja ja superisti tsemppiä. Nähdään Nekossa! ✧・゚

Tags :