Konekocon kirpputori

Konekocon kirpputori

Kirpputoreista kissamaisimman löydät Kulttuuriareenan ensimmäisen kerroksen salista, samasta tilasta myyntipöytien ja taidekujan kanssa. Kissanpennun kokoinen pikkukirppis palvelee conikävijöitä lauantaina 3.4. kello 10–17. Varaathan mukaan käteistä rahaa, sillä kirpputorilla ei ole käytössä korttimaksua.

Kirpputorin säännöt

 • Kirpputorilla käy vain käteinen ja tuotteet on hinnoiteltu 0,50 € välein. Suosi tasarahaa mahdollisuuksien mukaan.
 • Huomioi muut kävijät, ja jätä suurikokoiset propit ja isot kantamukset pois ostosten ajaksi.
 • Noudata kirpputorin kulkusuuntaa ja kierrä välillä kassan kautta, jos haluat palata takaisinpäin.
 • Tutustu kiinnostaviin tuotteisiin avaamatta niiden pakkauksia turhaan, ja kohtelu esillä olevia tuotteita pehmein tassuin.
 • Paina myyjänumerot mieleesi ostaessasi tuotteita laatikoista ja kerro ne kassalla.
 • K18-merkityt tuotteet pidetään erillään muusta kirpputorista, ja niitä myydään vain täysi-ikäisille. Varaudu kysyttäessä todistamaan ikäsi.
 • Nekoconin yleiset järjestyssäännöt pätevät myös kirpputorilla. Henkilökunta puuttuu epäasialliseen käytökseen tarpeen mukaan ja järjestyksenvalvojat voivat poistaa asiattomasti käyttäytyvät tapahtumasta.
 • Kaikista näpistyksistä voidaan ilmoittaa viranomaisille.

Tuotteiden ilmoittaminen

 • Voit ilmoittaa tuotteita Konekoconin kirpputorille 22.2. alkaen. Tuotteita voi ilmoittaa myytäväksi 28.2. kello 23.59 asti, eikä tätä myöhemmin ilmoitettuja tuotteita oteta vastaan. Lähetettyä tuotelistaa tai hintoja ei voi myöskään muokata määräajan jälkeen. Mikäli haluat muokata tuotelistaa ennen ilmoittautumisajan loppumista, ole yhteydessä kirpputorivastaavaan sähköpostitse.  Jos kirpputori täyttyy määräaikaa nopeammin, voidaan uusien tavaroiden ilmoittaminen sulkea jo aiemmin.
 • Voit ilmoittaa myytäväksi joko korkeintaan 20 yksittäistä tai yhden laatikollisen keskenään saman hintaisia tuotteita.
 • Huomaa, että tuotteet ovat myynnissä omalla vastuullasi. Nekocon ry ja kirppistiimi eivät vastaa mahdollisesti kadonneista tai vahingoittuneista tavaroista.
 • Voit ilmoittaa tuotteita kirpputorille oheisen tuotelistan kautta. Valitse joko Tuote– tai Laatikkolista myytävien tuotteidesi hinnoittelun mukaan, löydät molemmat samasta tiedostosta. Lataa Excel-tiedosto itsellesi ja täydennä siihen yhteystietosi sekä myytäväksi ilmoitettavien tuotteiden tarkka kuvaus. Kirjaa myös tuotteiden hinnat niille varattuihin kohtiin. 
 • Kirjoita tuotelistaan tarkka kuvaus myytävästä tuotteesta. Tarkka nimeäminen on tärkeää, jotta kirppistiimi pystyy tarvittaessa yhdistämään irronneen hintalapun ja tuotteen. Ethän siis käytä yleisluontoisia kuvauksia kuten ”figuuri” tai ”manga-pokkari”, vaan kuvaile tuotetta tarkemmin. Laatikoittain myydessä kirjaa näkyviin esimerkiksi mihin sarjaan tuotteet liittyvät tai minkä tyyppisiä ne ovat (pinssit, avaimenperät jne.) ja omaan sarakkeeseensa, montako tuotetta olet tuomassa laatikossa myytäväksi.
 • Hinnoittele tuotteet 0,50 euron tarkkuudella, jotta vaihtorahan kanssa ei synny ylimääräisiä ongelmia. Tuotteen hinta voi siis olla esimerkiksi 2,00 € tai 2,50 €, mutta ei 2,20 €. Minimihinta yhdelle tuotteelle on 1 €.
 • Tallenna täydennetty lista nimellä tuotelista_etunimi_sukunimi sekä PDF- että .xlsx-muodossa (Excel-työkirja) ja lähetä molemmat tiedostot sähköpostitse osoitteeseen kirpputori@nekocon.fi.
 • Saat vahvistuksen kirpputoripaikasta sekä valmiit hintalaput sähköpostiisi mahdollisimman pian varauksesi jälkeen. Jos et ole saanut vahvistusviestiä seuraavan päivän iltaan mennessä, olethan yhteydessä kirppisvastaavaan.

Sallitut ja kielletyt tuotteet

 • Kirpputorilla myydään Konekoconin aihepiireihin liittyviä ja näitä läheisesti sivuavia tuotteita. Kirppistiimi tarkastaa kaikki ilmoitetut tuotteet, kun ne tuodaan myyntiin. Henkilökunnalla on oikeus olla ottamatta tapahtumaan sopimattomia tuotteita vastaan. Myytävät tuotteet voivat liittyä esimerkiksi mangaan, animeen ja roolipeleihin, mutta myös muun muassa manhwa sekä japanilainen ja korealainen musiikki oheistuotteineen soveltuvat Konekoconissa myytäväksi.
 • Konekoconin kirpputorille ei valitettavasti oteta tällä kertaa vaatteita myyntiin. Jos sinulla on tarpeettomaksi jääneitä cosplay-asuja tai vaikka japanilaista katumuotia varastossa, pistä ne talteen – vaatteet ovat tervetulleita kesällä Nekoconin isommalle kirpputorille!
 • Kirpputorille ei saa tuoda myyntiin Konekoconin järjestyssääntöjen vastaisia tavaroita eikä piraattituotteita. Älä myöskään tuo kirpputorille taidekujalle kuuluvia esineitä.
 • Kirpputori on tarkoitettu yksityisille myyjille, älä siis tuo myyntipöydille kuuluvia tuotteita kirpputorille.
 • Voit tuoda kirpputorille myös K18-tuotteita, mutta kirjaa tällöin K18-merkintä heti tuotekuvauksen alkuun. Konekocon on koko perheen tapahtuma, jossa kirpputorin aikuisille suunnattu materiaali pidetään erillään muista tuotteista, ja sitä voivat ostaa vain täysi-ikäiset kävijät.
 • Jos et ole varma tuotteesi sopivuudesta Konekoconissa myytäväksi, ota yhteyttä kirppisvastaavaan hyvissä ajoin. Liitä mieluusti kyselyyn kuva tuotteesta, jonka haluaisit myyntiin kirpputorille.