Cosplaypukukilpailu 2022

Cosplaypukukilpailu 2022

Nekoconissa nähdään perinteinen cosplaypukukilpailu, jossa kilpaillaan yksilönä niin aloittelijoiden kuin kokeneiden kategorioissa. Pukuloistoa tuomaroi etukäteen valittu tuomaristo, jonka tehtävänä on valita upeiden helmien joukosta kolme parasta cosplaypukua. Kummallekin kategorialle on valittu erilliset tuomaristot. 

Kilpailupäivä sisältää pukujen tuomaroinnin, valokuvauksen sekä lavaosuuden. Lavaosuus ei sisällä esitystä, mutta kisaaja voi halutessaan valmistella etukäteen hahmolleen sopivan sisääntulon sekä kolme poseerausta. Lavaosuutta ei kuitenkaan tuomaroida.

Ilmoittautuminen

  • Kilpailuun tulee ilmoittautua ennakkoon.
  • Ilmoittautuminen on auki huhtikuussa 7.–30.4.2022.
  • Ilmoittautuminen kilpailuun aukeaa torstaina 7.4.2022 kello 18:00, ja siitä tiedotetaan erikseen Nekoconin somekanavissa.
  • Mikäli kaikki kisaajapaikat täyttyvät ennen 30.4.2022, ilmoittautuminen voidaan sulkea aiemmin kuin 30.4.2022.


Säännöt

Pukukilpailun kisapäivä on lauantai (9.7.2022).

Kisaajat eivät saa ilmaista sisäänpääsyä Nekoconiin, vaan kisaajien tulee ostaa rannekkeet tapahtumaan. Lipunmyynnin aukeamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Kisaajan puvun tulee olla vähintään 80% kisaajan itsensä tekemä. Pienimuotoinen avustus esim. perheenjäseniltä tai tuttavilta on sallittua. Puvussa tulee pystyä liikkumaan portaissa. 

Kisaaja ei ole saanut sijoittua samalla puvulla aiemmissa kilpailuissa.

Kisaajan tulee toimittaa referenssikuvia puvustaan annettujen ohjeiden mukaisesti.

Ostetut tai teetetyt asut ovat kiellettyjä. Tuomareille tulee ilmoittaa tuomaroinnin aikana, jos puvussa on käytetty valmiiksi ostettuja osia.

Kilpailussa ei ole lähdemaarajoituksia, mutta hahmon tulee olla peräisin lisensoidusta lähteestä. Hahmot voivat olla peräisin animaatioista, videopeleistä, elokuvista, tv-sarjoista, sarjakuvista tai muista fiktiivisistä lähteistä. Hahmosta tulee olla olemassa vähintään 1 virallinen kuva. Sakizou ja Hannah Alexander -designit ovat sallittuja.

Kisaajan tulee ilmoittautua joko aloittelijoiden tai kokeneiden kategoriaan oman taitotasonsa mukaan. Mikäli kisaaja on epävarma, kumpaan kategoriaan tämän tulisi ilmoittautua, voi kisaaja valita kategoriaksi “Tarvitsen vastaavan näkemystä” ja ottaa tämän jälkeen yhteyttä cosplayvastaavaan.

Kisaajan tulee ilmoittautua aloittelijoiden kategoriaan, jos seuraavista kriteereistä täyttyy kaksi tai enemmän:
– Olet kisaamassa ensimmäistä kertaa, tai olet kisannut aikaisemmin 1-3 kertaa.
– Olet harrastanut cosplayta alle 4 vuotta.
– Sinulla ei ole käsityöalan koulutusta (esim. mittatilausompelija).

Kisaajan tulee ilmoittautua kokeneiden kategoriaan, jos seuraavista kriteereistä täyttyy yksi tai enemmän:
– Olet kilpaillut aiemmin enemmän kuin 3 kertaa.
– Olet harrastanut cosplayta enemmän kuin 5 vuotta.
– Sinulla on käsityöalan koulutusta (esim. mittatilausompelija).

Referenssikuvat

Referenssikuvat, eli lähdekuvat hahmosta/puvusta, toimitetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Kisaajan tulee luoda referenssikuvakansio pilvipalveluun (esim. Google Drive tai Dropbox), jonka jakamislinkin kisaaja lisää ilmoittautumislomakkeeseen. Ongelmatilanteessa voit olla yhteydessä cosplayvastaavaan.

Referenssikuvakansiosta tulee löytyä vähintään 1 referenssikuva. Kuvia voi olla maksimissaan 5. Kuvia voi lisätä kansioon ilmoittautumisen jälkeen. Viimeinen lisäyspäivä referenssikuville on 31.5.2022.

Tiedostot tulee nimetä seuraavasti:

  • Kansio: Referenssikuvat_kisaajan_nimi
  • Kuvat: Referenssikuva_1_kisaajan_nimi jne. (juokseva numerointi)


Referenssikuvassa on suositeltavaa näkyä vain ne osat puvusta, jotka kisaaja on tekemässä. Puuttuvat osat voivat vaikuttaa tuomarointiin. Mahdollisimman hyvä ja selkeä referenssikuva auttaa tuomareita arvioimaan kisaajan pukua. 

Jos olet epävarma siitä, soveltuuko valitsemasi kuva referenssikuvaksi, voit ottaa yhteyttä cosplayvastaavaan sähköpostitse (cosplay@nekocon.fi).