AMV-kilpailu

Tervetuloa osallistumaan Nekocon 2023 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@nekocon.fi.

Aikataulu

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 1.5.2023 klo 18:00.
 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 18.6.2023 klo 23:59.
 • Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 19.6.–1.7.2023.
 • Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 2.7.2023 mennessä.
 • Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 15.7.2023.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä aasialaislähtöistä animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 18.6.2023 klo 23.59 mennessä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa tai ulkomaisissa AMV-kilpailuissa.

Videon ei tarvitse olla ennennäkemätön, eli sen saa julkaista internetissä ennen kilpailua, mutta suositeltavaa on jättää videon julkaisu kilpailun jälkeen yllätyksen säilyttämiseksi.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla aasialaislähtöistä animaatiota, pelejä lähdemaasta riippumatta tai aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien tai lähdemateriaalin logoja eikä lähdemateriaalin tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin sisältyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta. Pidäthän liitevideon pituuden max. 10min etkä lähetä yli sataa kuvaa. Mikäli toimitettava kuva määrä on suuri niin tee niistä esimerkiksi koostettu PDF tiedosto. Vältä myös kirjoittamasta pelkkää tekstiä yli 5 sivua.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920×1080 tai 1280×720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480×360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti (1:00) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 2 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot toimitetaan AMV-vastaavan päätöksestä anonyymisti tai nimellisesti tuomareille. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta.

Tuomarit

Muistilappu

Hellow (ノ´ヮ`)ノ: ・゚ Olen Muistilappu ja tämän vuoden Nekoconin yksi AMV tuomareista! Olen aktiivisesti editoinut videoita vuodesta 2018 ja tykkään myös katsella kaikennäköisiä editoituja videoita (─‿‿─) Eniten tykkään Action ja Surullisista kategorioista! ( ̄▽ ̄)b

Namikolinx

Heei! (✿˙ᵕ˙✿)♡ Mä oon Nami, someista löytää nimellä Namikolinx. Editoin arjessa paljon mun tubevideoita ja aloitin itseasiassa alunperin musavideoilla silloin kun olin lapsi. Kävin kerran tuomaroimassa AMV kisaa Tampere Kupliissa ja huomasin sen olevan aika hauskaa puuhaa, joten täällä sitä taas ollaan! Oon innoissani näkemässä millasia edittejä päästään ihailemaan!

Narinalle 

Hi hiiヽ(´▽`)/ Oon Narinalle ja yksi AMV tuomareista tämän vuoden Nekoconissa! Olen editoinut videoita vuodesta 2013 asti aikalailla on/off meiningillä arjen ohessa. Lähiaikoina olen taas tykästynyt katsomaan enemmän kuin tekemään, joten tulin sitten tuomaroimaan ᕕ( ᐛ )ᕗ Omia lemppareita videoissa on vanhat kunnon mixit ja romanssi (๑•᎑< ๑)♡

Palkinnot

Tuomaripalkinnot

 • Tuomariston suosikki, sijat 1-3
 • Nekomainen nostalgia

Erikoispalkinnot

 • Yleisön suosikki

Tuomaripalkinnot

Tuomariston suosikki sijat 1-3

Kategoriassa palkitaan tuomariston mielestä kisan kokonaisuudessaan vaikuttavimmat videot. Videon tunnelma ja yleisilme on toimiva sekä tekninen toteutus ja editoinnin laatu erinomaisia. Videossa on käytetty kekseliäästi yhteistyössä kuvaa ja audiota tunnelman luomiseksi.Videon mahdollinen tarinankerronta, hahmo dynamiikka ja miljöön kuvaus on erinomaista. 

Nekomainen nostalgia

Anime, manga ja pelimaailmat ovat pullollaan söpöjä eläinhahmoja vuosien varrelta ja jokaisella on se oma lempihahmo. Esittele siis yleisölle ja tuomaristolle oma lempihahmosi vuosien takaa, olipa se animesta mangasta tai vaikka pelistä. Tyyli vapaa, video voi olla menevä, surullinen tai vaikka vähän jännittävä, söpöt videot myös sallittuja.

Erikoispalkinnot

Yleisön suosikki

Kilpailun aikana myös katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan. Ohjeet äänestykseen annetaan kilpailussa. Äänestys suljetaan palkintojenjaon aikana.

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa läsnä tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

 1. Siirry osoitteeseen http://xfer.velhosto.fi/ 
 2. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: neko23
 3. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä
 4. Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista.Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.
 5. Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@nekocon.fi

Kilpailu järjestää Nekocon.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Lähetyspalvelun ylläpidosta vastaa Säätöyhteisö B2 ry.

Varaamme oikeuden muutoksiin.