Ohjelma

LAUANTAIN OHJELMA

Avajaiset

Konserttisali klo 10:30-11:30

Sitä hyvää waifua: MiHoYon luomat naisrepresentaatiot

Auditorio klo 11:30–12:30

Iiris ”nyannberry” Ruuth

Genshin Impact ja Honkai Impact 3rd ovat saman pelifirman kaksi gachapeliä, jotka havittelevat luottokortteja muun muassa söpöjen tytyjen voimin. Kuinka nämä pelit vertautuvat toisiinsa naishahmojensa puolesta, onko toinen toista siveellisempi ja onko moisella edes mitään väliä? Tervetuloa kuuntelemaan vannoutuneen waifukeräilijän pohdintoja siitä, ovatko nämä MiHoYon luomat tylleröt pelkkiä halityynyjä vaiko (paljasta) pintaa syvempiä hahmoja.

Yhden retropelistriimaajan alkutarina: Mitä ensimmäisen vuoden aikana on opittu?

Tutkintosali klo 12:00–13:00

Jouni ”Tzibu” Holopainen

Mitä retropelistriimaaminen on? Kuinka sellainen tapahtuu Twitchissä? Mitä kannattaa huomioida, kun striimaa pelejä? Onko tämä edes järkevä harrastus? Näihin ja muihin kysymyksiin vastaan tällä luennolla. Tämä on yhden retropelistriimaajan tarina hänen ensimmäisestä vuodestaan tämän harrastuksen parissa. Striimit löydät osoitteesta: www.twitch.tv/tzibu

Videopelien sukupuutto

Auditorio klo 13:00–13:45

Juho ”LuffyMcDuck” Hautala, Jonne ”JoneZi” Virkanen

Aika kultaa muistoja ja aina silloin tällöin tulee fiilis pelata uusiksi vanhoja klassikoita.

Mutta onko se niin helppoa? Teknologia vanhentuu, laitteet kuluvat, pelit katoavat tietämättömiin.

Emulaattorin avulla on pystytty tarjoamaan mahdollisuus pelata suhteellisen helposti vanhojakin pelejä. Mutta miten on virallisen tarjonnan laita? Tulisiko meidän tukea sitä senkin uhalla, että omistaisimme tuotteen vain siihen asti kunnes töpseli nykäistään firman toimesta seinästä?

Tässä ohjelmassa käsittelemme sitä, miten jotkin pelit vain menetetään, eikä emulointikaan aina kykene niitä pelastamaan.

Saikin ja Kaidoun täysin normaali ryhmätyöesitelmä

Jousisto klo 13:00–13:45

Inka Rönkkö, Laura ”Zeni” Autio

Oletko koskaan pitänyt luokan edessä esitystä, jonka ajattelit olevan universumin huonoin? Ei hätää, ei se ollut! Nyt nimittäin luokan eteen astuvat Saiki K. -sarjan Saiki ja Kaidou, jotka ovat joutuneet tekemään yhteisen ryhmätyön. Jos kaipaat päivän naurut, olet todella tervetullut seuraamaan, kun esitelmä kahvihyytelöstä eskaloituu aivan muuksi. Ohjelma sisältää kevyitä spoilereita.

Miksi One Piece?

Tutkintosali klo 14:00–15:00

Katarzyna ”Clio” Gucewicz

Oletko ajatellut tutustua japanilaisten rakastamaan One Piece -sarjaan, mutta jostain syystä et ole vielä onnistunut? Tässä paneelissa kerrotaan, miksi kannattaa, ja käydään läpi yleisimmät vasta-argumentit.

Animea suomidubilla – Uhka vai Mahdollisuus?

Auditorio klo 14:30–15:45

Lune

Tällä humoristisella luennolla käsitellään animen harvojen suomidubbausten historiaa, spekuloidaan miltä kuuluisimmat animesta ja japanilaisista peleistä tutut sitaatit saattaisivat kuulostaa suomen kielellä ja ketkä suomalaiset starat antaisivat äänensä animesankareille ja pahiksille. Luennon lopuksi halukkaat pääsevät kokeilemaan animekohtausten dubbausta itse. Huutonaurua luvassa!

Pokémon Pro Talk

Jousisto klo 14:30–15:15

Lassi ”LAV-Kitsune-” Luukko

Pokémonin kilpailullinen pelaaminen on harvemmalle perus pelejä pelanneelle tuttua, mutta se on monipuolinen ja taitoa vaativa laji. Luennolla käymme läpi, kuinka pokémonit koulitaan kilpailulliseen tiimiin sopivaksi ja millaisia erilaisia arkkityyppejä turnauksissa voi kohdata.

Cosplaykisat

Konserttisali klo 15:00-17:00

Lauantain cosplay-kilpailuihin kuuluvat perinteinen cosplaypukukilpailu aloittelijoiden ja kokeneiden kategoriassa, sekä photoshoot-kilpailun classic-kategoria. Väliaikashow:sta vastaa energiaa täynnä oleva tanssiryhmä Andromed@. Tervetuloa viihtymään!

Samurait animessa

Tutkintosali klo 15:30–16:30

Katarzyna ”Clio” Gucewicz

Samurait ovat olennainen osa Japanin historiaa ja kulttuuria, ja heihin törmätään tietysti myös animeteollisuudessa. Oletko kuitenkin tiennyt, että samuraisarjoja pystyy löytämään aivan eri genreistä? Tule kuuntelemaan muun muassa mechaa vastaan taistelevista samuraista, joiden lisäksi paneelissa kerrotaan myös täysin Japaniin historiaan sidoksissa olevista sotureista.

SUNNUNTAIN OHJELMA

Kenkien valmistus

Auditorio klo 10:30–11:30 

Sarri ”Kiosa” Lindh 

Ohjelmassa esitellään kenkien valmistusta ja rakennetta sekä annetaan vinkkejä siihen, mistä hankkia tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Minustako taidekujalainen?

Tutkintosali klo 10:30–11:15 

Reetta ”Jelly” Tiainen 

Oletko aina haaveillut taidekujalla myymisestä, mutta et tiedä mistä aloittaa? Nekoconin taidekujavastaava antaa vinkkejä tuotteiden ideoimiseen, toteuttamiseen ja taidekujalle hakemiseen aloitteleville taidekujalaisille tai kujailusta vasta haaveileville taiteilijoille.

Let’s Unite!

Jousisto klo 10:30–11:15

Lassi ”LAV-Kitsune-” Luukko

Pokémon Unite on MOBA ilmaispeli Nintendo Switchille ja kännykälle, jota on ladattu jo yli 10 miljoonaa kertaa. Peli kasvaa nopeasti ja siitä järjestetään monia turnauksia ympäri maailmaa. Mistä pelissä on kyse ja kuinka sitä pelataan? Mikä on paras pokémon aloittelijalle ja mikä on pro valinta? Luennon jälkeen on luvassa ohjattua pelailua kaikkien halukkaiden kanssa!

AMV-kisa

Konserttisali klo 11:00-13:00

AMV-kilpailussa valkokankaan valtaavat suuret tunteet ja tiukka toiminta. Tule katsomaan, mitkä videot yltävät palkinnoille! Kilpailun aikana myös katsojat pääsevät äänestämään omaa suosikkiaan. Kilpailu järjestetään yhteistyössä AMV.fi kanssa. Ohjelma saattaa sisältää nopeasti vaihtuvia kuvia tai vilkkuvia valoja.

Kenkien muokkaus cosplay-asuun

Auditorio klo 12:00–13:00 

Sarri ”Kiosa” Lindh 

Ohjelma on jatkoa ”Kenkien valmistus” -luennolle. Tässä osassa käydään läpi erilaisia tapoja muokata olemassa olevista kengistä kengät cosplay-asuun.

Itasha – Weeb-autojen sekalainen seurakunta

Jousisto klo 13:00–14:00 

Kyon 

Oletko kiinnostunut autoista tai muista kulkuneuvoista, SEKÄ animesta tai muusta weeb-kulttuurista, esimerkiksi vtubereista? Silloin tämä ohjelma on juuri sinulle. Luennolla käsitellään Japanista lähtöisin olevaa itasha-kulttuuria, yleistä tietoa ja historiaa niistä, niiden suunnitteluprosessia sekä käytännön toteutusta.

Irtoripset, kamerat ja saumavarat – My Dress-Up Darling cosplay-harrastuksen kuvaajana

Tutkintosali klo 13:00–13:45 

NNancy 

My Dress-Up Darling (Sono Bisque Doll wa Koi wo suru) kuvaa nuorten cosplay-harrastajien elämää ja pukuilua Japanissa. 15 vuoden ajan cosplayta harrastanut sarjan fani päätti ottaa selvää, miten sarjan kuvaus cosplay-harrastuksesta osuu yksiin oikean maailman cossaamisen kanssa. Luento ei sisällä suuria spoilereita juonesta, mutta käsittelee osia niin animesta kuin mangastakin, joten juonen yksityiskohdilta ei voi täysin välttyä.

Turrit valtaa Netflixin

Auditorio klo 14:00–15:30

Lassi -LAV-Kitsune Luukko

Netflixiin on ilmestynyt epäilyttävän paljon turrisarjoja viime aikoina. Onko tämä salajuoni jolla animen katsojista tehdään turreja vai ihan vain sattumaa? Oli miten oli, käymme tällä luennolla läpi netflixin tarjontaa söpöistä ja vähemmän söpöistä pörröisistä otuksista.

Cosplaykisat

Konserttisali klo 14:30-16:00

Sunnuntain cosplay-kilpailuihin kuuluvat Hall Cosplay -kilpailu, sekä photoshoot-kilpailun technical -kategoria. Väliaikashow:sta vastaa pohjoisen söpöimmät idolit: tanssiryhmä Nordic Muse. Tervetuloa viihtymään!

Päättäjäiset

Konserttisali klo 16:00-17:00