Huone:
Tämän ohjelman järjestää:

Järjestyssäännöt

Luodaan yhdessä mukava ja ikimuistoinen Nekocon noudattamalla tapahtuman järjestyssääntöjä ja Suomen lakia. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa pääsymaksua maksamattomat ja järjestyssääntöjä rikkovat tapahtuma-alueelta. Pääsymaksuja ei palauteta.

Päihteet

Alkoholin ja muiden päihteiden tuonti tapahtuma-alueelle, sekä esiintyminen niiden vaikutuksen alaisena alueella on kiellettyä. Tupakointi on kielletty sisätiloissa sekä ulko-ovien läheisyydessä. Kielto koskee myös tupakan omaisia tuotteita, kuten sähkötupakkaa.

Aseet ja propit

Tapahtumapaikalle ei saa tuoda oikeita aseita eikä tuliaseita, jousiaseita, miekkoja, veitsiä tai muita lyömäaseita. Myös harjoitus-, metallijäljitelmä- tai ns. inert-aseiden tuominen ja käsittely tapahtumapaikalla on kielletty. Jos cosplay-asuusi kuuluu esim. aidon näköinen Airsoft-ase, tulee ase merkitä asiaankuuluvasti tarkistuspisteellä pääsisäänkäynnin edessä. Tarkistuspiste on ennen lipunmyyntipistettä.

Pistoolin piippu merkitään n. 2cm matkalta sekä kahvasta. Pidemmän aseen piippu merkitään n. 2cm matkalta sekä perä n. 3cm matkalta. Myös aseen suu on peitettävä. Asepropit ovat osa asua, eikä niillä saa heilua ympäriinsä muuten kuin kuvia otettaessa.

Propit eivät saa olla puuta kovempaa materiaalia. Vaaralliset ja suuret propit on sisätiloissa liikuttaessa jätettävä narikkaan. Myyntipöytäsaliin, taidekujalle ja ohjelmasaleihin mentäessä propit jätetään narikkaan. Ota yhteyttä ohjelman järjestäjään, mikäli proppisi vaatii erityisjärjestelyjä esim. cosplay-ohjelmiin osallistuessasi. Propit tulee myös tarkastuttaa tarkistuspisteellä pääsisäänkäynnin edessä.

Käyttäytyminen

Pidetään tapahtumapaikka siistinä yhdessä. Ethän siis roskaa. Pursuavista roskiksista ja tyhjistä vesipisteistä voi kertoa henkilökunnalle, kuten esim. infon työntekijöille.

Muistattehan kunnioittaa muiden kävijöiden koskemattomuutta pyytämällä luvan ennen kuin otatte heistä kuvia, halaatte tai koskette heidän pukuihinsa ja/tai proppeihinsa. Kulkuväyliä ei saa tukkia kuvaamalla ahtaissa paikoissa, istumalla rappusissa ym. Kanssakävijöiden ja työvoiman ahdistelu tapahtumassamme on kielletty ja järjestyksenvalvojat voivat poistaa epäasiallisesti käyttäytyvät henkilöt tapahtumasta.