Huone:
Tämän ohjelman järjestää:

Tälle sivulle keräämme paljastuksia tulevasta ohjelmasta, kunnes julkaisemme koko ohjelmakarttamme.

Kitsune, nekot ja muut Japanin korvalliset legendat

Japanissa on useita tarinoita ja legendoja eläinhahmoisista yliluonnollisista olennoista. Ne omaavat mystisiä voimia ja usein puuttuvat ihmisten arkeen. Luennolla käymme läpi korvaisimmat ja yleisimmät, jotta tunnistat ne kohdatessasi sellaisen.

Japanilainen työkulttuuri Aggretsukossa

Brändijätti Sanrion uusin menestyshahmo Aggretsuko kuvaa humoristiseen tyyliin japanilaisen nuoren naisen työelämää ja siihen liittyviä odotuksia. Mitä elementtejä tämän hahmon taustalta löytyy? Tule kuulemaan brutaaleja elämän tosiasioita, joita vain söpö metallimusiikkia fanittava punapanda voi kertoa.

Japanilaiset fanidoujinshit

Fanien suosikkihahmot seikkailevat valtoimenaan Japanin doujinshi-omakustannesarjakuvissa. Tekijänoikeudet ovat kaukainen muisto, kun Jaana Jokafani myy omia sarjakuviaan lisensoiduista hahmoista. Mitä mieltä tekijänoikeuksien haltijat ovat tästä, miksi viralliset tahot eivät puutu fanidoujinsheihin? Luennolla käydään läpi japanilaista doujinshi-kulttuuria tekijänoikeuksien näkökulmasta ja valotetaan ilmiön tilannetta Japanissa.

Sinfinianin pelimusiikkikonsertti

Sinfinian hitsaa yhteen nostalgisia videopelisävellyksiä ja melodista instrumentaalimetallia. Retropelit ja -musiikki ovat kovassa nosteessa ja nousua on vain kasvattanut Smash Bros Ultimaten kaltaisten hittien ilmestyminen. Nyt Teillä, arvon kävijät, onkin mahdollista tulla kuulemaan livenä upeita instrumentaalimetallisovituksia; klassikot kuten Castlevania - Bloody Tears, Ducktales - The Moon, Megaman - Dr. Wily Stage 1/2 ja Super Metroid - Theme ja monia muita.

Esimakua tulevasta alla: Albumi March of the Machines on kuultavissa Spotifyssä, Soundcloudissa ja Youtubessa

One Piece - kohti merirosvokuninkuutta

Nykypäivänä harva manga-sarja saavuttaa niin suuren suosion ympäri maailmaa kuin Eiichiro Odan One Piece on saavuttanut. Sarja jatkaa nousuaan melkein 90 manga-pokkarin jälkeenkin eikä vauhti tunnu hidastuvan. Sarjan päähahmojen muodostama Olkihattupiraatit ovat kohdannet matkansa aikana monenlaisia käänteitä, kuin myös tavanneet uusia ja vanhoja ystäviä sekä vihollisia. Mitä kaikkea he ovatkaan kohdanneet ja miten he ovat kasvaneet sarjan aikana? Oletko unohtanut milloin Luffy teilasi Crocodilen tai kenelle Nami keräsi rahaa? Nyt onkin aika One Piecen suurimpien käänteiden kertaukselle! Virkistäessäni muistianne sarjan tapahtumista, pohdin myös samalla miten ne ovat vaikuttaneet Olkihattupiraattien hullunkuriseen kaartiin. Tervetuloa viihtymään ja uppoutumaan One Piecen maailmaan rennossa seurassa!